Foto: PantherMedia/Scanpix
Pavadot laiku ar mīļoto cilvēku, tas skrien vēja spārniem. Ļoti iespējams, arī tu, gluži nemanot, esi satuvinājusies ar savu vīrieti tik ļoti, ka savstarpēji ir pārņemti ne tikai dažādi ikdienas paradumi un personības īpašības, bet arī sadzīvē lietojami priekšmeti. Tiesa, šai sakarā jābūt uzmanīgiem – kamēr aizlienēts džemperis lielu skādi nenodarīs, atsevišķu higiēnas piederumu dalīšana nebūt nav jāuzskata par normu. Lūk, portāla goodhousekeeping.com apkopotie priekšmeti, ko pāriem vajadzētu lietot atsevišķi.

Zobu birstes

Nereti pāri apgalvo, ka, tā kā viņi skūpstās, šādi regulāri apmainoties ar baktērijām, kas mitinās mutes dobumā, periodiska vienas un tās pašas zobu birstes lietošana taču nevar nodarīt ļaunumu! 

Tomēr zobārsti aicina šo uzskatu izvērtēt uzmanīgāk – vai tiešām tu vēlies, lai tavā mutē nonāktu mīļotā pusdienu pārpalikumi, kas sakošļāti un palikuši zobu starpās? Tāpat šādā veidā iespējams inficēties ar dažādiem vīrusiem un saslimšanām, no kurām gadījumā, ja netiktu lietota viena zobu birste, varētu itin viegli izvairīties.

Foto: Shutterstock

Skuvekļi

Atbrīvojoties no liekajiem matiņiem, uz skuvekļu asmeņiem nonāk ne tikai tavas ādas daļiņas, bet atsevišķos gadījumos arī asinis. Vai tiešām tu vēlies, lai minētie skūšanās "blakusprodukti" atrastos arī uz tava mīļotā sejas? Līdz ar noskūtajiem matiņiem...

Foto: Shutterstock

Mazgāšanās sūklis

Speciālisti apgalvo, ka mazgāšanās sūkli nepieciešams mainīt vismaz reizi mēnesī vai arī to kārtīgi izskalot ar verdošu ūdeni, tā likvidējot baktērijas, netīrumus un ādas daļiņas, kas tajā uzkrājušās lietošanas gaitā. 

Šai sakarā vērts arī atcerēties, ka partneriem, lai cik tuvas viņu attiecības arī nebūtu, tomēr vēlams katram izmantot savu mazgāšanās sūkli, tā novēršot apmainīšanos ar atmirušajām ādas daļiņām un citiem iepriekš minētajiem elementiem.

Foto: Shutterstock

Manikīra piederumi

Vienam partnerim inficējoties ar nagu sēnīti vai sirgstot ar varžacīm, minētās kaites var tikt itin viegli pārnestas uz partnera organismu, ja izmantojat vienus un tos pašus manikīra piederumus.

Foto: Shutterstock

Dezodorants

Lai arī dezodorantu mēs lietojam pēc nomazgāšanās, kad āda ir tīra, uz tā (ja tiek lietots smērējams vai krēmveida līdzeklis) tik un tā nonāk padusēs mītošās baktērijas. Doma, ka ikdienā pārnēsājat viens otra mikrobus nebūt nav vilinoša, vai ne?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Dvieļi

Ļoti iespējams, arī jūs izmantojot vienus un tos pašus dvieļus. Šādā rīcībā nebūtu nekā slikta, ja vien dvieļos, kas nodrošina siltu un mitru vidi, kas baktērijām tik ļoti patīk, nemitinātos lērums mikrobu, kas attiecīgi tiek pārnesti no ķermeņa uz ķermeni.

Foto: Shutterstock

Apakšveļa

Šis ieteikums gan vairāk attieksies uz sievietēm, jo vīrieši savas mīļotās mežģīņotās biksītes diezin vai valkās, tāpēc, dāmas, ņemiet vērā, ka, lai cik tuvas jūs ar saviem partneriem arī nebūtu, krietni higiēniskāk tomēr būs "dzīvot" katram savā apakšveļā. Gadījumā, ja mīļotā apakšbikses tomēr šķiet neizsakāmi ērtas, problēmu atrisiniet, vienkārši iegādājoties kokvilnas apakšbiksītes, kas piegrieztas šortiņu formā un ir krietni komfortablākas par ierasto veļu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!