Foto: PantherMedia/Scanpix
Vai tu esi kaislīga, piedzīvojumu kāra un enerģiska vai arī saistītāja, kurai krietni nozīmīgākas ir emocionālās nevis fiziskās saites? Varbūt mūžam noraizējusī satrauktā vai arī stabilizētāja? Katram no mums ir sava seksa personība, un tās, kā arī partnera personības noskaidrošana ir atslēga neaizmirstamai un saskanīgai tuvībai. Turpinājumā seksoloģes Treisijas Koksas piedāvātais seksa personību dalījums, ko apkopojis "Daily mail".

Enerģiskie

Esot labā noskaņojumā, enerģiskie ir aizraujošas un pavedinošas personības, kas savaldzina un burtiski apžilbina savu mīļoto cilvēku ar milzu pašpārliecinātību, neparastiem mīlēšanās paņēmieniem un nedalītu entuziasmu.

Tiesa, enerģiskajiem piemīt arī trūkumi – neliela apsēstība pašiem ar sevi un vēlēšanās būt labākajiem ikvienā jomā – arī seksā.

Vai tā esi tu?

  • Vai tev patīk neķītras sarunas, nav iebildumu pret porno filmu skatīšanos, seksa rotaļlietu izmēģināšanu un mīlēšanos netradicionālās vietās?
  • Jautājot partnerim, kā viņš vērtē jūsu tuvību, patiesībā gribi dzirdēt savu novērtējumu, kam, protams, jābūt atzinīgam?
  • Vai uzskati seksu par lielisku un baudas pilnu, kā arī jautru veidu, kā satuvināties ar savu partneri arī emocionāli?

Ieguvumi

Tā kā esi ieinteresēta pēc iespējas kvalitatīvākā tuvībā, vari sadzīvot arī ar cilvēku, kam ir vidējs vai pat zems libido, pavedinot viņu pati. Tu nebaidies ieguldīt pūliņus, lai atsvaidzinātu jūsu mīlas dzīvi, nemitīgi izdomājot ko jaunu.

Trūkumi

Ja tavs partneris nav pateicīgs par tavām pūlēm, kā arī uzskata, ka sekss nav attiecību galvenā prioritāte, visticamāk, jums nekas neizdosies. Tu neiebilsti, ja nepieciešams pamudinājums no tavas puses, bet, tiklīdz redzi, ka viņam trūkst entuziasma un pareizās attieksmes, tava interese zūd acumirklī.

Stabilizētāji

Piesardzīgi un sadarboties griboši, stabilizētāji darīs visu, lai viņu dzīve būtu mierīga. Viņi ir laipni un dāsni, un partneriem, kas nākuši no attiecībām ar enerģizētāju, šķitīs gluži kā debesis zemes virsū. Tāpat stabilizētāji labprātāk sniedz baudu savam partnerim, nevis to saņem, tomēr, sastopoties ar problēmām mīlas dzīvē, šī tipa cilvēki visdrīzāk noslēgsies nekā piekritīs par tām runāt atklāti.

Vai tā esi tu?

  • Vai labprātāk sniedz baudu nekā saņem to pati?
  • Vai jūties neērti, runājot ar partneri par savām vēlmēm un sniedzot norādes, ko viņam vajadzētu darīt, lai tevi apmierinātu?
  • Vai tavs partneris tev bieži jautā, vai mīlēšanās tevi apmierināja, paužot nedrošību par savu veikumu?

Ieguvumi

Tavs entuziasms, sagādājot baudu otrai pusītei, ir burtiski fenomenāls, un tu nemirkli nesūdzēsies, ja pati nejutīsies komfortabli.

Trūkumi

Tā kā tev ir grūtības izrādīt apmierinājumu un pašas baudu, tavs partneris būs laimīgs, ja viņam izdosies no tevis izvilināt kaut klusu vaidu vai izsaucienu. Tāpat tev mīlēšanās sagādā prieku tad, ja tiek piekopta pēc noteiktas rutīnas, kas gan neiepriecina citus.

Saistītāji

Tev sekss ir vien palīglīdzeklis, lai izrādītu mīlestību un jūtas to fiziskajā izpausmē. Tu esi samērā neieinteresēta seksa kvalitātē, jo koncentrējies uz attiecību emocionālo pusi, kā arī seksa sniegtajiem ieguvumiem šai jomā – tieši intimitāte, nevis bauda ir tavs vadmotīvs mīlējoties.

Vai tā esi tu?

  • Vai tev patīkamāki šķiet glāsti un apskāvieni, nevis pats mīlēšanās process?
  • Vai tavam noskaņojumam jābūt labam, lai tevī rosinātu vēlmi pēc seksa?
  • Vai atzinīgāk vērtē uzmanīgu, romantisku un maigu mīlēšanos, nevis kaislīgu un neķītru tuvību?

Ieguvumi

Tu esi piedodoša partnere un, kamēr vien jūti, ka tavs vīrietis tevi no tiesas mīl, piekritīsi lielākoties visiem viņa ierosinājumiem. Tāpat tu esi reāliste un uztver to kā veidu, kā savu partneri apmierināt fiziski.

Trūkumi

Kaislīgs, bet ar tevi emocionāli nesaistīts partneris, neraugoties uz viņa mīlnieka prasmēm, tevi neiekvēlinās. Intīmai tuvībai, tavuprāt, jēga ir tikai tad, ja tā satuvina tevi un tavu partneri emocionāli. Ja tā nav, sekss tevi neinteresē vispār.

Uztrauktie

Nav tā, ka sekss tev nepatīk vispār, bet tevi vienmēr kaut kas nomāc. Bieži jūti spiedienu par to, kā izskaties un uzvedies, esot divvientulībā ar savu partneri.

Vai tā esi tu?

  • Vai tev ir zems libido?
  • Vai tev pagātnē ir bijusi negatīva pieredze, kas mīlēšanos liek uztvert kā kaut ko nepatīkamu un biedējošu?
  • Vai tava pašapziņa ir zema arī ikdienā?

Ieguvumi

Atsakoties no savām aizsardzības bruņām un atklājot savas izjūtas partnerim vai labam draugam, tava attieksme pret mīlēšanos var mainīties nekavējoties.

Trūkumi

Lai slēptu savas patiesās izjūtas, vari ielaisties neskaitāmos gadījuma sakaros, tā cenšoties pierādīt sev un citiem, ka tev patīk būt seksuāli aktīvai. Tāpat vari kļūt par nelabvēlīgu attiecību upuri, piekrītot seksam tikai tāpēc, lai apmierinātu savu partneri.

Kontrolētāji

Tev patīk rutīna gan sadzīvē, gan guļamistabā, kā arī vēlies kontrolēt it visas savas dzīves jomas, priecājoties par patīkamo sajūtu, ko tā rada. Tev nepatīk pārmaiņas un nelieli seksuāli pārsteigumi, kas citus sajūsminātu, tevi šausmina, jo liek zaudēt kontroli pār situāciju.

Tavs iecienītākais mīlēšanās modelis ietver iepriekš paredzamu un drošu rīcību, kurā nav ietverti negaidīti pavērsieni.

Vai tā esi tu?

  • Vai jūties apdraudēta un apvainota, ja tavs partneris vēlas izmēģināt ko jaunu?
  • Vai spēj gūt orgasmu tikai pēc noteiktas tevis apmierināšanas tehnikas?
  • Vai tev patīk kontrolēt savas emocijas?

Ieguvumi

Apkārtējiem tava mīlas dzīve var šķist pliekana, bet patiesībā tu viegli gūsti baudu, mīlējoties ar savu partneri, Tavs ķermenis ir pieradis pie noteiktām kustībām un pozām, atsaucoties kairinājumam nekavējoties un ļaujot ātri un viegli sasniegt baudas virsotnes.

Trūkumi

Tavs ideālais seksa partneris arī ir kontrolētājs, kam vajadzētu būt ieinteresētam patīkamā, vienkāršā un regulārā seksā, izvairoties no kā jauna pamēģināšanas, tā izjaucot ierasto mīlēšanās modeli. Saistītājs būtu pārāk intensīvs partneris, savukārt enerģizētājs tevi šausminātu ar savu vēlmi pēc kā jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!