Foto: Shutterstock

Valda uzskats, ka sievietes un vīrieši gan partnerattiecības, gan tajās neiztrūkstošo fizisko tuvību vērtē visai atšķirīgi. Tomēr, kā dažādos pētījumos atklājuši eksperti, mēs bieži vien ticam arī visai maldinošiem vispārinājumiem, kas ne vienmēr ir patiesi. Aplūkojot konkrēto tēmu, Womenshealthmag.com ir apkopojis septiņas lietas, ko ne katra sieviete zina par seksu un vīriešiem. Iepazīsties ar tām un izvērtē, cik bieži savā ikdienā stereotipiem ļaujies tu!

Mīts: vīrieši vienmēr sasniedz baudas virsotnes

Kā izrādās, grūtības sasniegt orgasmu ir krietni vairāk vīriešiem nekā pieņemts uzskatīt. Bez tam – arī stiprā dzimuma pārstāvji orgasmu spēj gluži ticami notēlot, baidoties apbēdināt savu partneri vai izskatīties nepietiekami vīrišķīgi. Eksperti aicina pārus nekautrēties šo problēmu pārrunāt, lai rastu tās cēloni, kas visbiežāk ir emocionāla rakstura.

Patiesība: arī jauni vīrieši var ciest no erekcijas traucējumiem

Kā liecina pētījumi, katrs piektais vīrietis vecumā no 20 līdz 30 gadiem cieš no dažādiem seksuālās dzīves kvalitātes traucējumiem, savukārt jau pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas šī problēma kļūst vēl izplatītāka. Visbiežāk raizes sagādā priekšlaicīga ejakulācija, tomēr bieži sastopama arī impotence.

Vairāk par vīriešu reproduktīvās veselības problēmām lasi šeit!

Mīts: vīrieša baudu vienmēr raksturo "pierādījumi"

Kā skaidro speciālisti, vīrieši nereti var gūt orgasmu bez ejakulācijas. To var izraisīt dažādi faktori. Viens no tiem ir, piemēram, veselības problēmu rezultātā radusies sēklvada nobloķēšanās, kā rezultātā sēkla orgasma brīdī nonāk vīrieša urīnpūslī un labierīcību apmeklēšanas laikā tiek izvadīta no organisma.

Tāpat arī valda uzskats, ka vīrieši, kas nodarbojas ar tantrisko seksu, var gūt orgasmu, nezaudējot erekciju un izvairoties no sēklas noplūdes. Tiesa, šim apgalvojumam gan ir daudz pretinieku.

Patiesība: vīrieši krietni biežāk koncentrējas uz partneres, nevis savu baudu

Lai gan valda uzskats, ka vīrieši gultā nereti ir egoistiski, tieši sievietes seksā patiesībā vairāk koncentrējas uz savu baudu. Pētījumi liecina, ka vairums seksuāli aktīvo vīriešu uzskata, ka būtiski ir vispirms apmierināt partneri un tikai tad parūpēties par sevi.

Foto: Shutterstock

Mīts: vīrieši ir nemitīgā "kaujas gatavībā"

Sievietes bieži vien kļūdaini uzskata, ka vīrietis ir gatavs mīlēties teju visu laiku. Un, ja tā nenotiek, saņemot atraidījumu, uzskata, ka ir zaudējušas savu pievilcību partnera acīs, kas ir galvenais iemesls, kāpēc vīrietis neizjūt iekāri. Iespējams, tā ir patiesība, tomēr lielā daļā gadījumu, vīrietim kļūstot vecākam, vēlmi pēc biežas tuvības nomaina vienkārši vēlme pēc kvalitatīvas mīlēšanās.

Tāpat jāatceras, ka arī nogurums, stress un problēmas profesionālajā dzīvē, kā arī veselībā, vīrieti var atturēt no intīmas tuvības meklējumiem, ko sievietes savukārt kļūdaini uztver ar personisku aizvainojumu. Šādā gadījumā situāciju vienkārši ir vērts atklāti pārrunāt.

Patiesība: vīrieši satraucas par savu sniegumu guļamistabā

Cenšoties izprast partneres vēlmes, vīrieši gūst patiesu prieku un gandarījumu, ja viņiem tas izdodas. Tāpēc speciālisti sievietes aicina neskopoties ar labiem vārdiem par vīrieša veikumu gultā, ja tas patiesi sagādājis baudu. Komplimenti un nelielas uzslavas patiesi darīs brīnumus, iedvesmojot viņu vēl vairāk uzlabot savu sniegumu.

Mīts: vīriešiem libido ir augstāks

Kā liecina pētījumi, patiesībā tieši sievietes gultā jūtas atbrīvotākas un spēj bez mulsuma norādīt uz savām vēlmēm. Tāpat sievietēm libido biežāk ir augstāks, tomēr tas ne vienmēr tiek klaji demonstrēts.

Vīrieši savukārt interesi par seksu reizēm tēlo, cenšoties atbilst sabiedriskās domas radītajam spiedienam, kurā tieši stiprā dzimuma pārstāvji parasti attēloti kā seksā dominējošie un intīmās tuvības iniciatori.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!