Foto: Shutterstock

Attiecības ir jākopj katru dienu. Nevar noliegt, ka tas ir smags process, jo mums ir jāmācās sadzīvot gan ar sevi, gan ar partneri. Esot kopā ikdienā, attiecības veidot ir vieglāk, taču pastāv arī attiecības no attāluma. Aizvien izplatītākas kļūst attiecības, kuras šķir pilsētu, valstu vai kontinentu robežas.

Attiecības no attāluma ir iespējamas, pateicoties tehnoloģijām, kas sniedz iespēju sazināties ar savu otro pusīti, lai arī kur viņa atrastos. Zvani, ziņas, videozvani spēj radīt sajūtu, ka cilvēks atrodas blakus.

Zane un Jānis iepazinās pirmajā universitātes gadā un pēc pavisam neilga brīža Jānim jau bija jādodas "Erasmus" apmaiņas programmā uz Poliju. Lai gan šādos brīžos netrūkst pesimistu, kuri teic – attiecības, kas iesākušās šādi, nav lemtas ilgam mūžam, viņi pierādījuši pretējo. 2017. gada vasarā pāris mija gredzenus un nu viens otru sauc par precētu pāri. Pāra stāstu lasi šeit.

Lai arī ar tehnoloģiju palīdzību var uzturēt kontaktu, kad otra pusīte ir tālu projām, ar to nepietiek. Portālā "Your Tango" ir minētas lietas, kuras jāņem vērā.

Sarunājieties

Ir svarīgi katru dienu dzirdēt savas otras pusītes balsi, lai saglabātu tuvības sajūtu. Tajās dienās, kad var nebūt laika ilgai telefona sarunai, sūti ziņas visas dienas garumā, lai nodrošinātu sajūtu, ka esi visu laiku blakus. Zvani un ziņas visas dienas garumā parāda, ka otrs cilvēks par tevi domā, kas ir ļoti svarīgi, ja esat uz ilgāku laiku šķirti.

Lai nevajadzētu saskarties ar sajūtu, ka esat kļuvuši atsvešinājušies ir jārunā par un ap visu. Svarīgi savam partnerim pastāstīt, kā ir aizvadīta diena, jārunā arī par ikdienišķām lietām – tas var palīdzēt saglabāt attiecības. Pastāsti, kādu grāmatu lasi, kur iesi vakarā, kas notika darbā, šīs ir mazas, taču nozīmīgas lietas. Tās palīdz partnerim iejusties tavā ikdienā.

Grūti, ja jūs esat dažādās laika joslās, tad ir svarīgi sarunāt, kurā brīdī komunicēt vienam ar otru, lai tas būtu ērti abiem. Jūs varat noteikt konkrētu laiku, cikos sazvanīties.

Dāviniet dāvanas

Nedrīkst paļauties tikai uz tehnoloģijām, kas var nodrošināt tuvības sajūtu. Lai sajustu otra siltumu, var dāvināt dāvanas. Svarīgi, lai tās ir īstas, taustāmas, pārsteiguma dāvanas, tām nav jābūt lielām un dārgām.

Iedomājies, tu esi viena pati svešā pilsētā. Zvans pie durvīm. Pastnieks ir atnesis paciņu, kas ir liels pārsteigums, taču ļoti patīkams. Tu saproti, ka partneris par tevi domā.

Attālumam raksturīgas skumjas un ilgas vienam pēc otra. Šādos brīžos gribas, lai otrs cilvēks ir blakus, vēlme sajust mīļumu. Vislabākais, kas spēj to dot, ir kāda mīļlietiņa no otra cilvēka. Ja arī esi kilometriem tālu, dāvana būs kā atgādinājums par tavu mīlestību. Esot tālu prom, mīlestību nepieciešams izrādīt vēl stiprāk nekā ikdienā.

Uzticieties viens otram

Neuzticība ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas var ietekmēt attiecību pārtraukšanu. Ja tu uzticies savam partnerim, tas nozīmē, ka tev ir ticība savām attiecībām.

Turklāt, ja būsi uzticīga, attiecībās jutīsieties pārliecinātāka un drošāka. Uzticība rodas tikai tad, kad esi atklāta, godīga pret savu partneri. Nepieciešams runāt par savām jūtām, kad tās uzrodas. Ja kaut ko slēpsi no sava partnera, radīsies šaubas vienam par otru. Melošana spēj ātri izjaukt attiecības.

Lai attiecības varētu turpināties, uzticība ir visam pamatā. Ja ik dienas būs pārmetumi, greizsirdība, strīdi, tas var novest pie ātras attiecību šķiršanas, jo otrs cilvēks nerada nekādas pozitīvas emocijas, attiecības kļūst par apgrūtinājumu.

Veidojiet kopīgus plānus

Plānojiet tikšanās reizes. Plānu veidošana arī rada tuvības sajūtu. Liekas, ka laiks rit ātrāk. Plāniem nav jābūt grandioziem, tie var būt mazi, taču nozīmīgi. Šādi rīkojoties, jūs abi paliksiet pozitīvi noskaņoti, jo ar nepacietību gaidīsiet tikšanos.

Kad esat šķirti var iestāties emocionāls fizisks spēku izsīkums – uzturēt kopīgās pasaules ilūziju kļūst ārkārtīgi grūti. Tāpēc atšķirtības kompensēšanai vajadzīgs pavadīt kopā laiku, kas atbilst apmēram pusei līdz trīs ceturtdaļām no tā perioda, kas ir pavadīts šķirti.

• Par attāluma attiecībām vairāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!