Foto: Shutterstock

Sākoties jaunam gadam, par gluži ierastu paradumu ir kļuvusi jaunu mērķu un apņemšanos izvirzīšana. Par tām esam rakstījuši vairākkārt, piedāvājot arī romantiskus plānus, ko, jaunu gadu uzsākot, ņemt vērā pāriem. Tomēr šoreiz piedāvājam praktiskākus ieteikumus ikdienas dzīves dažādošanai un rutīnas mazināšanai attiecībās. Tieši tā taču visbiežāk liek aizmirst mīļotā cilvēka lieliskās īpašības, mums aizvien biežāk koncentrējoties uz kaitinošiem, tomēr tik maznozīmīgiem sīkumiem.

Lūk, mūsu pieredzē gūtās un Popsugar.com apkopotās randiņu idejas 2016. gadam, kas atsvaidzinās jūsu ikdienu un sniegs lieliskas emocijas, stiprinot arī savstarpējo saikni!

Muzeju tūre

Plānojot atpūtu, mēs visbiežāk muzeju apmeklējumu iekļaujam kādā no ārzemju ceļojumiem. Tomēr nevajadzētu aizmirst arī par interesantākajām vietām ne tikai kaimiņzemēs, bet arī Latvijā.

Gadījumā, ja jau krietnu laiku cenšaties saņemties muzeju apmeklējumam, tomēr to vienmēr izkonkurē teātris, kino, aktīvā atpūta vai randiņš iecienītākajā restorānā, reizi par visām reizēm īstenojiet savu sākotnējo mērķi un izvēlēties vienu vai vairākus muzejus, kam veltīt kādu no brīvajām dienām!

Laba filma, slikta filma?

Ejot uz kino, vairums no mums, visticamāk, izvēlas noskatīties filmu, kas neliktu vilties. Tomēr arī patiešām neveiksmīgām komēdijām un muļķīgām šausmu filmām piemīt savs šarms. Izvēlieties filmu, ko jūs ikdienā noteikti neskatītos, nodrošinieties ar pamatīgu cukura devu popkorna, želejas konfekšu un citu saldumu formātā un izvēlieties vietas skūpstu rindā. Filmas laikā varēsiet to ne tikai pakomentēt, tā smīdinot viens otru, bet, ja tā būs pavisam nebaudāma, atcerēties pirmos randiņus un izbaudīt kaislīgu bučošanos.

Gleznošanas meistarklase

Varat to apmeklēt profesionāļu vadībā vai sarīkot improvizētu gleznošanas stundu mājās. Nodrošinieties ar krāsām un molbertu vai vienkāršu zīmēšanas papīru un ļaujiet vaļu iztēlei. Zīmējiet ar otām, pirkstiem vai plaukstu nospiedumiem, vienlaikus atklājot viens otru no neierasta skatpunkta.

Maltīte piknika laikā

Tās var būt brokastis vasarā, baudot rīta saules starus, vai pusdienas ziemā, nodrošinoties ar visu, kas nepieciešams, lai uzburtu īstu pasaku meža vidū, sildoties ar karsto dzērienu, baudot ugunskurā ceptas, čurkstošas desiņas un slēpjot nosalušos degunus zem līdzi paņemtā pleda.

Sarīkojiet pikniku, izbaudot krietnu oriģinālāku un romantiskāku maltīti nekā tas būtu iespējams, ēdot mājās vai restorānā!

Kopīgs treniņš

Kā zināms, kopīgas sportiskas aktivitātes pārus patiešām saliedē – nu, ja vien tavs vīrietis nav maratona čempions, savukārt tev sportošana ikdienā aprobežojas ar gājienu augstpapēžu kurpēs līdz tuvējai kafejnīcai…

Tāpēc izvēlieties treniņu, ko patiešām gribat izmēģināt, un apmeklējiet to kopā! Ķermenim un garam tik vajadzīgā fiziskā slodze, kopā pavadītais laiks un pēc sportošanas organismā kūsājošie endorfīni viennozīmīgi uzlabos jūsu noskaņojumu.

Baudījums garšas kārpiņām

Izmēģiniet jaunas receptes, pārsteidziet viens otru ar negaidītām vakariņām, apmeklējiet vīna degustācijas un meistarklases dažādu ēdienu pagatavošanā. Kāpēc gan lai kvalitatīva un garda maltīte nebūtu vēl viens veids, kā laiku pa laikam baudīt dzīvi?

Iemūžinātā pastaiga

Nodrošinieties ar vajadzīgo tehnisko aprīkojumu un dodoties pastaigā, uzņemot fotogrāfijas ar dabas skatiem un viens otru. Ierasto telefona bilžu un pašiņu vietā uzņemiet patiešām krāšņas fotogrāfijas, ko vēlāk noglabāt albumā!

Tuvāk debesīm

Lai ikdienai nezustu asums, dodieties pēc adrenalīna! Izvēlieties lidojumu ar helikopteru, paraplānu vai deltaplānu un ļaujiet sev būt tuvāk debesīm! Kopīgais piedzīvojums jūs viennozīmīgi satuvinās.

Neviltota mīlestība

Dzīvnieku patversmēs darba roku un palīdzības, kā zināms, trūkst, tāpēc nodrošinieties ar to iemītniekiem nepieciešamajām lietām un apciemojiet tos! Tiesa, ja vēlaties doties pastaigā ar kādu no patversmē mītošajiem suņiem, uz to vērts doties darba dienās vai brīvdienu rītos. Nedēļas nogalēs, jo īpaši pēcpusdienās, to viesu skaits pieaug, kā rezultātā jums pastaigai piešķirtais četrkājainis var izrādīt krietni mazāku entuziasmu par došanos staigāt, kā cerējāt.

Pieskārienu spēks

Ja esat iecienījuši relaksēšanos ar masāžu palīdzību, pienācis laiks tās izbaudīšanai divatā. Rezervējiet pāru masāžu un ļaujieties patiesi romantiskai novakarei, atslābinoties no ierastā ikdienas skrējiena!

Nedzirdētā mūzika

Atrodiet tuvāko koncertu, kurā uzstājas kāda jums nezināma grupa, un apmeklējiet to, lieki nevilcinoties. Sliktākajā gadījumā būsiet nokļuvuši kādas patiesi nebaudāmas grupas vai solista koncertā, no kura varat gluži vienkārši aiziet, savukārt labākajā – pavadīsiet lielisku vakaru, atklājot jaunu un sev patīkamu mākslinieku.

Aizmirsties zvaigznēs

Banālā un tik senā, tomēr nemainīgi romantiskā, aizraujošā un patiesi lieliskā nodarbe ļaus ne tikai izbaudīt dabas valdzinājumu, bet arī tik retos mirkļus, kuros iespējams sadzirdēt, kā skan klusums. Miers, kopības sajūta un apziņa, ka esi vien niecīga daļiņa no pasaules… Sajūtas, kuru dēļ zvaigžņu skaitīšanu un nakšņošanu zem klajas debess viennozīmīgi vērts ierakstīt plānotāja vasaras mēnešos.

Bibliotēkas valdzinājums

Lai lietainu nedēļas nogali nenāktos pavadīt mājās, dodieties uz bibliotēku! Izvēlieties kādu no grāmatām līdzi ņemšanai vai iekārtojieties omulīgajā lasītavā un izbaudiet mazliet citādu atpūtu, kā ierasts!

Brīvprātīgais darbs

Viedi prāti reiz teikuši - dodot gūtais neatņemams, un tā patiesi ir. Iesaistieties brīvprātīgajā darbā, lai kaut uz dienu vai ilgtermiņā, ja esat gana apņēmīgi, kāda ikdienu padarītu labāku, par to saņemot vien pateicību un sirds siltumu!

Smieklu terapija

Smiekli ir vienas no labākajām zālēm pret visdažādākajām kaitēm – tai skaitā, arī ikdienas vienmuļību. Dodieties uz improvizācijas teātri vai izbaudiet stand up komēdiju klātienē, tā aizmirstot par ikdienas likstām, raizēm un ķibelēm!

Ceļojums bez galamērķa

Lai vairotu dzīvesprieku un dažādotu ikdienas emocijas, dodieties spontānā izbraucienā! Tā var būt iekāpšana vilcienā, iegādājoties biļeti uz tuvāko reisu, vai brauciens ar automašīnu, neraizējoties par nakts mājām, bet pavadot nakti teltī vai automašīnā kāda ezera vai upes, vai arī jūras krastā un vadoties vien pēc konkrētā brīža sajūtām un vēlmēm. Izbaudiet piedzīvojumu garu un jaunatklāšanas prieku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!