"Man nav liekā svara, ir virssvars. Es viņu nesaucu par lieko svaru, tāpēc, ka nekas, kas ir tavs, nav lieks," raidījumā "Sieviete. Personīgi" atklāj stiliste un blogere Indra Salceviča. Viņa papildina, ka ķermenim kāja vai kāda cita daļa nevar būt lieka.

"Es uzskatu, ka virssvars – tā nav tikai kaut kāda konkrēti stereotipiska dzīvesveida rezultāts. Virssvars var būt ļoti daudzu citu lietu rezultāts," stāsta Salceviča. Viņa norāda, ka tas var rasties no dažādām lietām. "Vienam ir iespēja no dienas līdz vakaram sēdēt sporta zālē, citam varbūt ir darbs. Piemēram, pārdevēja veikalā, kura strādā 12 stundas, un pasakiet kad vēl viņai aiziet uz sporta zāli," uzsver stiliste.

Salceviča skaidro, ka vēl daļa cilvēku, nevis katru dienu ēd hamburgerus, kas varētu rosināt virssvaru, bet gan ēd tikai vienu reizi dienā, tādā veidā uzņemot mazāk kaloriju nekā vajadzētu. Viņa uzskata, ka ir daudz un dažādu veidu, kā liekajam svaram veidoties: "Ne vienmēr liekais vai virssvars veidojas no tiem stereotipiem kā mēs domājam – sēžu dīvānā un ēdu hamburgeri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!