Foto: Shutterstock
Ikdienu pavadot nemitīgā steigā, ir viegli ieslīgt ierastu paradumu rutīnā, paveicot obligātos pienākumus un dzīvojot pēc noteiktiem, jau iepriekš paredzamiem un zināmiem noteikumiem. Tā rezultātā, agri vai vēlu, kļūst garlaicīgi un dzīve gluži vienkārši šķiet pelēka.

Kā to risināt? Lūk, daži Business Insider apkopoti un arī no mūsu, Viņa.lv, pieredzes aizgūti paradumi ne tikai laimīgākai, bet arī veiksmīgākai un produktīvākai ikdienai, ar ko aizstāt ierasto piegājienu dzīvei! Starp citu, tos noteikti vari laiku pa laikam atgādināt arī saviem mīļajiem! Pozitīvs iedrošinājums un uzmundrināšana taču nekad nenāk par ļaunu, vai ne?

Pievērs vairāk uzmanības savu sociālo tīklu profiliem

Ikdienas informācijas pārbagātībā, iespējams, vienīgais, ko vēlies darīt pēc nogurdinošas darba dienas, ir izslēgt datoru un telefonu, ļaujoties mierīgai atpūtai un klusumam. Taču, neraugoties uz slinkumu un vēlmi vien, labākajā gadījumā, laiski pārlaist acis jaunumiem, ar ko draugi dalījušies Facebook, velti mazliet enerģijas un laika, lai kārtībā uzturētu arī savus sociālo tīklu profilus!

Tiem ir būtiska loma mūsu publiskā tēla veidošanā, kas, savukārt, var ikdienai likt iemantot gluži negaidītus, taču pārsteidzoši labus pavērsienus!

Ieliec savai ikdienai atzīmi

Ja ikdienā esi paradusi veidot paveicamo lietu sarakstus, papildini tos ar vērtējumu ailīti! Katras dienas beigās izvēlies nozīmīgākos tajā paveiktos darbus un novērtē tos ar pēc iespējas objektīvāku atzīmi! Tas ļaus uz sevi paraudzīties no malas un saprast, kādas ir tavas stiprās puses, bet pie kurām vēl nedaudz jāpiestrādā!

Atjauno kontaktus ar līdzcilvēkiem

Ikdienā vairums no mums cenšas izmantot visas dzīves piespēlētās iespējas – iepazīties ar jauniem cilvēkiem, gūt dažādus iespaidus un pieredzi – taču vienlaikus mēs nepievēršam uzmanību agrākajiem kontaktiem.

Tā rezultātā reiz tik labie draugi, paziņas, skolas un studiju biedri grimst aizmirstībā, draugu lokam pamazām sarūkot. Tāpēc, ja zini, ka ir cilvēki, kurus tu labprāt redzētu savā dzīvē, nekavējies spert pirmo soli agrākās komunikācijas atjaunošanai. Reizēm pietiek ar vienu zvanu, turklāt mūsdienās taču ir sociālie tīkli – sazināties ar pasauli vēl nekad nav bijis tik viegli!

Foto: Shutterstock

No rītiem velti laiku grāmatām

Grāmatu lasīšanai vairāk laika savā ikdienā veltīt grib teju katrs, tomēr, būsim godīgi, laika ikdienā ir tik, cik tā ir, un reizēm atlaišanās dīvānā vai laicīga došanās gulēt šķiet krietni vilinošāka. Protams, ir reizes, kad lielisks sižets un autora talants spēj likt aizmirst par gaidāmo negulēto nakti, taču, ja vēlies lasīt, nedarot to uz miega rēķina, atver grāmatu rīta pusē! Ēdot brokastis, dzerot ikrīta kafijas tasi, pavadot laiku ceļā uz darbu… Atrodi savā dienas režīmā kaut 20 minūtes, ko atlicināt fantāziju pasaulei!

Izkusties pirms darba

Lai vairotu enerģiju, uzlabotu koncentrēšanās spējas, nezaudētu dzīvesprieku un darbus paveiktu produktīvi, iekļauj savā ikdienā fiziskās aktivitātes! Ja zini, ka vakarā slinkums pār labo apņemšanos gūs virsroku, piespied sevi sportot no rītiem! Ar laiku izkustēšanās kļūs par ierastu un gluži dabisku paradumu, sportošanai sniedzot arvien vairāk prieka. Starp citu, vairāk par to, kā ikdienā iekļaut fiziskās aktivitātes pat tad, ja sportošana šķiet šausminošāka par zobārsta apmeklējumu, lasi šeit!

Viena uzvara dienā

Atvēli dienā laiku sevis paslavēšanai! Tās var būt vien nieka piecas minūtes, taču ir vitāli svarīgi vismaz neilgu brīdi padomāt par vienu savas dienas uzvaru. Iespējams, sevi labi parādīji darba sapulcē vai ātri atrisināji kādu negaidītu problēmu? Varbūt pieveici īpaši smagu treniņu vai palīdzēji kādam? Ikdienā mēs patiesībā paveicam ļoti daudz slavējamu lietu, taču nemitīgajā pienākumu un laika trūkuma jūrā aizmirstam tās piefiksēt.

Mazāk ir vairāk

Vairums no mums domā, ka izcili spējam paveikt vairākas lietas vienlaicīgi. Atbildēt uz draudzenes vēstuli, piezvanīt frizierim, sazināties ar potenciālajiem sadarbības partneriem, pabeigt atskaiti, vienlaikus prātojot par to, ko vilkt uz gaidāmo randiņu… Izklausās haotiski, vai ne? Tieši tāda patiesībā arī ir mūsu ikdiena, ja vienlaikus nodarbojamies ar vairākām lietām reizē jeb multitaskingu (multitasking – angļu val.).

Tā rezultātā mazinās koncentrēšanās spējas un paveikto darbu kvalitāte, mums atrodoties sava veida starpposmos un ar patiesu atdevi neizdzīvojot nevienu no ikdienas situācijām, kas, savukārt, vien vairo stresu. Lai to novērstu, iemācies koncentrēties uz vienu konkrētu uzdevumu, tikai pēc tā izpildes pievēršoties nākamajam!

Iepazīsti savus kolēģus

Nav noslēpums, ka darbā mēs pavadām ievērojamu savas dzīves daļu. Ja vien nestrādā profesijā, kas paredz individuālu darbu, visticamāk, arī tev savā ikdienā nākas sadarboties ar kolēģiem. Lai darba dienas un komunikācija to gaitā būtu jaukāka, iepazīsti savus kolēģus ārpus ierastās vides. Protams, tas nebūt nenozīmē centienus sadraudzēties ar ikvienu, taču, varam garantēt, vismaz pāris lielisku cilvēku tavā darba biedru lokā noteikti ir. Iepazīsti viņus tuvāk un atklāj savu personību arī viņiem!

Prasmīga e-pastu pārvaldīšana

Ja ikdienā saskaries ar komunikāciju e-pastā, iespējams, tava virtuālā pastkastīte regulāri ir pārpildīta. Lai to pārvaldītu produktīvi, e-pastu pārbaudi noteiktos laikos, piemēram, trīs reizes dienā, kā arī pirms došanās mājup, izdzēšot liekās vēstules un atbildot tām, kam nepieciešams. Šāda prakse ļaus katru nākamo dienu iesākt, tiecoties pretim jauniem izaicinājumiem un paveicot jaunus uzdevumus, nevis tērējot laiku novēlotai komunikācijai ar cilvēkiem, ar kuriem patiesībā vajadzēja sazināties laicīgāk.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!