Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikviena no mums vēlas skaistus, gludus un spīdīgus matus. Lai to panāktu, matu kopšanas arsenālā ir neskaitāmi daudz dažādu līdzekļu, taču patiesībā matiem nemaz nevajag tik daudz - kā rekomendē youngqueen.com, pats labākais, ko vari sniegt saviem matiem, ir dabīgas ēteriskās eļļas.

Tējas koka eļļa

Tējas koka ēteriskā eļļa ir noderīga daudzos veidos - sākot ar aknes ārstēšanu līdz sēnītes iznīdēšanai. Tā ir labs līdzeklis arī matu kopšanai, jo eļļa atbrīvo galvas ādu no atmirušajām šūnām, padarot matus skaistus, veselīgus un apjomīgus.

Lieto tējas koka eļļu, ja tev ir nedzīvi, nespodri mati un plēkšņaina galvas āda. Šai eļļa ir spēja stimulēt tauku dziedzerus, kā rezultātā mati tiek apgādāti ar tiem nepieciešamajām barības vielām. Turklāt, tā kavē baktēriju veidošanās un pasargā no dažādu parazītu iedzīvošanās galvas ādā.

Citrona eļļa

Daudzas ēteriskās eļļas labi palīdz atjaunot sausus un trauslus matus, taču par taukaino matu īpašniecēm nereti tiek aizmirsts. Ja esi viena no tām, kuras mati pastiprināti taukojas, iekļauj savā matu līdzekļu kopšanas arsenālā citronu ēteriskā eļļa – eļļa gadiem ilgi ir izmantota infekciju un migrēnas ārstēšanā, taču itin labi spēj palīdzēt taukainu matu gadījumā.

Piparmētru eļļa

Piparmētru eļļu ir vērts iegādāties ne vien tās burvīgās smaržas dēļ, bet arī sniegto labumu dēļ. Piparmētru ēterisko eļļu izmanto muskuļu nomierināšanai un galvas sāpju ārstēšanai, bet matu kopšanas industrijā tā ir zināma, kā matu augšanas stimulants.

Turklāt, piparmētru eļļu ir ļoti viegli lietot – pievieno dažus pilienus piparmētru eļļas savam šampūnam vai kondicionierim un tu ātri vien redzēsi, ka mati paliek garāki un gludāki, neatkarīgi no tā, kādu šampūnu tu lieto.

Argana eļļa

Argana eļļa ir viens no pēdējā laikā populārākajiem matu kopšanas produktiem. To izmanto, lai iegūtu skaistus un veselus matus - argana ēteriskajai eļļai piemīt spēja atjaunot bojātus matus un aizsargāt tos no karstuma kaitīgās ietekmes.

Tāpat stimulē matu augšanu un ietekmē vispārējo stāvokli - ja lietosi argana eļļu, mati paliks stiprāki, paklausīgāki un vairs nelūzīs.

Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļa ir vēl viens produkts, kura popularitāte pēdējā laikā aug. Tā daudzus gadus izmantota virtuvē, taču tagad sievietes novērtē tās vērtīgumu skaistumkopšanā.

Kokoriekstu eļļa noderēs gan sievietēm ar sausiem, gan taukainiem matiem, jo tā rada vajadzīgo balansu, piešķir apjomu, izturību un spīdumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!