Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā kā jau esošas strijas var tikai samazināt, nevis novērst pavisam, vislabāk nepieļaut striju veidošanos. Jau laicīgi iesakām rūpēties par savas ādas elastību, jo tikai elastīga āda spēs pārvarēt un samazināt striju iestāšanās draudus. Ne tikai profilaksei, bet arī mūsu veselībai daudzas no šīm profilakses metodēm nāks tikai par labu!

Kosmētiskie līdzekļi

Grūtniecības laikā vēlams profilaktiski kopt ne tikai vēderu, bet arī gurnus, apakšstilbus un krūtis, bet arī cilvēkiem, kas nolēmuši ar diētas palīdzību samazināt lieko svaru, paralēli noteikti būtu jādomā par to, kā šajā periodā izvairīties no striju veidošanās, jo profilaktiski cīnīties ar strijām ir daudz vieglāk nekā tad, kad tās jau radušās.Īpaši uzmanīgām ir jābūt sievietēm, kas eksperimentē ar dažādām ātrajām diētām, jo kā zināms liels drauds ir jo-jo efekts, kad uz zināmu laiku tiek ieturēta diēta, zaudēts liekais svars, bet pēc diētas pārtraukšanas liekie kilogrami atkal atgriežas. Ja āda nav profilaktiski apstrādāta, tā nespēj tikt līdzi šīm straujajām pārmaiņām - rodas strijas.

Lai izvairītos no striju rašanās draudiem, īpaši uzmanīgām ir jābūt sievietēm ar sausu ādu. Sausa āda daudz biežāk tiek pakļauta striju riskam nekā taukaina āda, jo taukaina āda gluži vienkārši ir elastīgāka.

Nepieciešams izvēlēties ķermeņa kopšanas līdzekļus, kuri ādu baro, mitrina, padara samtaināku, elastīgāku un gludāku. Pirmais - nepieciešams izvēlēties piemērotu mazgāšanas līdzekli: ziepes, dušas želeju, kuru sastāvā ir krēms vai eļļa.

Tomēr nepietiek iegādāties kādu kosmētisko līdzekli un smērēt. Ir jāpanāk, ka veiktās procedūras ir efektīvas. Tikai pietiekami labi no atmirušajām šūnām jeb raga kārtas attīrīta āda spēj uzņemt uzklātos līdzekļus. Labākais veids, kā to panākt, ir ādas pīlings jeb skrubis. To ieteicams veikt reizi nedēļā.

Efektīgākās profilakses metodes mājas apstākļos

Pašmasāža

Pašmasāža ir profilakses līdzekļu pamatu pamats, jo ikviens kosmētiskais profilakses vai ārstēšanas līdzeklis ir jāiemasē, turklāt ar masāžas palīdzību mēs apasiņojam ādu.
Pašmasāžu vēlams veikt gan dušā, gan uzreiz pēc dušas, apvienojot ar tādām nodarbēm kā pīlinga veikšana, pretstriju līdzekļu iemasēšana, eļļu un citu kosmētisko līdzekļu iemasēšana. Tomēr jāņem vērā, ka ar strijām jāstrādā ļoti uzmanīgi, jāizvairās no spēcīgas masāžas, kas var radīt traumatismu, īpaši masējot jaunas strijas.

Kontrastduša

Mērena kontrastduša ir visvienkāršākā un lētākā procedūra, lai ādu tonizētu un padarītu elastīgāku. Tas ir labs ādas treniņš, jo aukstā ūdenī asinsvadi sašaurinās, savukārt siltā paplašinās, līdz ar to notiek laba asins cirkulācija un tas palīdz ādai kļūt elastīgākai. Kontrastdušai vajadzētu būt mēreni siltai un mēreni aukstai. Šī procedūra lieliski tonizē ne vien miesu, bet arī garu, tāpēc to nav ieteicams veikt vēlu vakarā, jo tā var iedzīvoties bezmiegā.
Pēc dušas iesakām viegli iemasēt ķermeni ar kādu speciālu ķermeņa eļļu, der avokado, kviešu asnu eļļa, mandarīnu, priedes, greipfrūtu vai eikaliptu eļļa, kā arī žeņšeņa, Āzijas centellas, kosas un zirgkastaņa ekstrakts.

Efektīva profilakse ārpus mājas

Baseina apmeklējums

Baseina apmeklējums būtu nākamā svarīgākā procedūra ādas tonusa uzlabošanai pēc kontrastdušas. Peldēšana ne tikai lieliski palīdz visos tievēšanas procesos, trenē ķermeņa muskulatūru, bet lieliski tonizē un padara elastīgu ķermeņa ādu! Vēlams apmeklēt baseinu kā minimums divas reizes nedēļā. Un šeit nevajadzētu satraukties tām, kuras nemāk peldēt, jo ne tikai pats peldēšanas process, bet atrašanās ūdenī, staigāšana, tupšanās, jebkura kustība - tā lieliski rada ūdens pretestību, tādejādi tā ir gandrīz tik pat efektīga kā ūdens aerobika.

Apvienojot mājās veicamās metodes ar ārpus mājas veicamajām metodēm, ņemot vērā padomus par šķidrumu un ēšanu - Jūs panāksiet vislabākos rezultātus, lai izvairītos no striju rašanās draudiem un spēsiet palīdzēt savam ķermenim pirms strijas paspējušas pārņemt jūsu augumu kā arī palīdzēsiet sev striju agrīnā stadijā, kad parādījušās pirmās pazīmes, kas liek kļūt uzmanīgām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!