Foto: PantherMedia/Scanpix

Ne katrai no mums daba ir dāvājusi dabīgi biezas un kuplas skropstas. Taču - nav vērts uztraukties par to, jo zinot un izmantojot dažus noderīgus knifiņus, ko piedāvā portāls living.msn.com, arī visplānāko skrostu īpašniece varēs lepoties ar izteiksmīgāku acu skatienu.

Uzliec skropstas

Lai skropstas būtu izteiksmīgākas, biezākas un garākas, pirms skropstu krāsošanas tās ir jāuzliec.

Lai skropstas būtu skaistākas un biezākas, skropstu uzliekšanas standziņas ir jāpieliek pie augšējo skropstu pamatnes, jāsaspiež un dažas sekundes šādi jāpatur. Skropstu atliekšanu jāveic tikai pēc šīs procedūras.

Lieto praimeri

Pēc tam ņem skropstu tušas bāzi jeb praimeri, kas radīs iespaidu, ka skropstas ir biezākas, kā patiesībā.

Piespied praimeri pie skropstu pamatnes un viegliem vilcieniem izbrauc cauri skropstām, bet pēc tam birstīti aizvelc prom no sevis. Lai praimeris būtu vienlīdzīgi izklājies uz skropstām un tās izskatītos dabīgi biezas,  pēc tušas bāzes uzklāšanas izņemmē skropstas ar skropstu ķemmīti.

Izmanto acu zīmuli

Ar vienu pirkstu pacel augšējo acs plakstiņu un ar melnu zīmuli iekrāso un aizpildi gaišās, brīvās vietas starp skropstām - tādējādi tavas acis iegūs skaistu formu, savukārt skropstas izskatīsies blīvākas.

Uzklāj skropstu tušu

Piespied skropstu tušas zīmuli pie ārējā stūrī esošo skropstu pamata un kustini to uz priekšu un atpakaļ, līdz to novelc līdz skropstu galiņiem. Atkārto šīs kustības, līdz nonāc pie acs iekšējā kaktiņa. Katrai augšējo skropstu līnijas krāsošanai izmanto tik daudz tušas, cik ir uz skropstu tušas birstītes.

Kad augšējās skropstas nokrāsotas, nolaid uz leju zodu un uzklāj skropstu tušu zem apakšējām skropstām - velc birstīti it kā projām no sevis. Ja divas skropstas salīp kopā, izķemmē tās ar tīru, sausu skropstu ķemmi.

Notīri lieko

Atkāpies no spoguļa un pārbaudi, kā izskatās katra no acīm. Ja kaut kur izveidojušies sabiezējumi, skropstu tuša sagājusi kunkuļos, izbrauc cauri skropstām ar skropstu ķemmīti.

Savukārt, ja zem skropstām vai uz plakstiņiem palikuši skropstu tušas pleķi, viegli iemērc kokvilnas vates plāksnīti kosmētikas noņēmējā un notīri lieko skropstu tušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!