Foto: Shutterstock
SPA un masāžas viennozīmīgi saistās ar tādiem patīkamiem vārdiem kā relaksācija un absolūts miers. Tomēr ne visas procedūras ir tik atslābinošas. Šoreiz esmu apkopojusi neparastākās un, iespējams, arī amizantākās procedūras, kuru izmēģināšanu, iespējams, nāksies apdomāt divreiz.

Par vienu no visneparastākajām un biedējošākajām SPA procedūrām varētu atzīmēt, piemēram, Izraēlā populāru masāžu, kurā pie cilvēka auguma pieskaras nevis masiera prasmīgās rokas, bet gan čūsku gludie ķermeņi. Masiere, kurai ienāca prātā šī ideja, konkrētajā jomā viennozīmīgi ir ieviesusi jaunas vēsmas, tomēr daudziem šī procedūra, visticamāk, liktos pārāk ekstrēma.

Savukārt Tokijā arvien izplatītākas kļūst masāžas ar gliemežiem. Lai arī daudziem, iespējams, pašsajūta šādā procedūrā nebūtu tā labākā, runā, ka gliemeži padara nemanāmākas novecošanas pazīmes, kā arī procedūras laikā tiek mazināti ādas iekaisumi.

Ēģiptes valdnieces Kleopatras skaistuma noslēpumi saistās ar dažādiem mītiem. Turklāt piena vannas un zelta maskas ir tikai divi no tiem. Tiesa, ar tiem, šķiet, ir pieticis, lai SPA pasaulē ieviestu vēl lielāku greznību. 24 karātu zelta maskas sola aizkavēt novecošanas pazīmju izpaušanos, padarīt ādu tvirtāku un mīkstāku, bet maku – protams, tukšāku.

Tāpat visai amizanta šķiet siena vannas SPA procedūra. Tā iekļauta pie luksusa pakalpojumiem un Itālijā jau kļuvusi par tradīciju, kas piekopta apmēram simts gadu garumā. Iespējams, ka, aizbraucot uz laukiem un nakti pārlaižot siena šķūnī, gūsiet teju tās pašas sajūtas, vien ietaupot brangu naudu.

Turpinot ar neparastām procedūrām Itālijā, vērts izcelt masāžas gondolās. Runā, ka vieglā laivas šūpošanās un prasmīgās masieru rokas atslābinot prātu pilnībā un izdzēšot visas stresa paliekas. Protams, salīdzinot ar siena vannu, šī procedūra izklausās pēc īstas pasakas, taču neparasto masāžu tops šai procedūrai tik un tā ir īstā vieta.

Nākamā neparastāko SPA procedūru sarakstā ir uguns banku likšanas terapija, kuras pirmsākumi meklējami Ķīnā. Profesionālis uz klienta muguras novieto trauciņu ar uguni, radot vakuumu, kas izsūc ārā toksīnus un paātrina asinsriti. Šo procedūru, šķiet, ir izbaudījis katrs no mums, bērnībā ciešot no klepus, vai ne?

Lasvegasas luksusa viesnīca "Encore" apmeklētājiem kā savu trumpi pasniedz SPA veiksmes rituālu, kas balstīts uz pieciem ķīniešu elementiem, kuru rezultātā cilvēks būs laimīgs un turīgs. Veiksmes rituālā ietilpst masāža, procedūras kājām un rokām, kā arī galvas masāža. Atvadoties no aptuveni 240 eiro, iegūsi veiksmi, kuru vēlāk būs jāliek lietā, lai atgūtu iztērēto naudu.

Ja tomēr vēlies izmēģināt nedaudz piezemētākas un atslābinošākas spa procedūras un masāžas, izmanto tiešsaistes skaistumkopšanas salonu pakalpojumu rezervāciju servisu ToBook.lv, ar kura palīdzību vari ātri un ērti pieteikties uz sev vēlamiem pakalpojumiem.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Allthatisintereseting.com, Beautyriot.com, Forbestravelguide.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!