Foto: PantherMedia/Scanpix
Grumbuļaina un neelastīga āda ir viena no aktuālākajām problēmām sieviešu vidū, raizējoties par savu vizuālo izskatu. Šai sakarā "Daily Mail" apkopojis septiņus paradumus, kas veicina celulīta veidošanos un pasliktina tā stāvokli jebkurā stadijā.

Diētas

Ievērojot pārlieku drastiskas diētas, organisms zaudē šķidrumu, kā arī muskuļu masu. Rezultātā celulīts kļūst izteiktāks, zūdot ādas tonusam un tvirtumam. Tāpat arī, regulāri zaudējot un atkal atgūstot liekos kilogramus, āda zaudē savu elastību, celulītam kļūstot arvien izteiktākam.

Stress

Stresa ietekmē organismā tiek izstrādāts hormons – kortizols, kas veicina tauku krāšanos vēdera, gurnu un augšstilbu rajonā, kā arī padara saistaudus mazāk elastīgus, kā rezultātā celulīts kļūst izteiktāks un labāk redzams.

Smēķēšana

Cigaretēs esošās vielas kaitē saistaudiem, padarot tos jutīgākus pret dažādiem bojājumiem un palēninot asinsriti, kā arī veicinot ūdens uzkrāšanos.

Pretsāpju līdzekļi

Pretsāpju līdzekļi, kuru sastāvā ir aspirīns un ibuprofēns kaitē ķermeņa limfātiskajai sistēmai un veicina ūdens krāšanos organismā, kas savukārt veicina celulīta veidošanos.

Kāju krustošana

Ilgu laiku sēžot sakrustotām kājām, tiek kavēta asinsrite, nosprostojot galveno vēnu. Lai no tā izvairītos, centies kājas nekrustot, kā arī laiku pa laikam maini pozu un izkusties.

Kardio treniņi

Protams, kardio treniņi nepadarīs celulītu izteiktāku, tomēr, ja nodarbosies vien ar skriešanu vai aerobiku, celulīts netiks mazināts, jo neveidosies muskuļu masa.

Lai mazinātu celulītu, veic pietupienus un citus vingrojumus, kuros tiek darbinātas augšstilbu un pēcpuses muskuļu grupas!

Koriģējošā veļa

Regulāri valkājot koriģējošo veļu, tiek nosprostota asinsrite, kā arī traucēta limfātiskā sistēma. Rezultātā celulīta redzamība var ievērojami palielināties pat īsā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!