Foto: Shutterstock
Vasara un šorti ir izcili savienojamas lietas, lai justos ērti un pielaistu siltos saules starus tuvāk bālajām kājiņām. Šorti ir tik dažādi – gari, īsi, biezi, plāni, ar augsto jostas vietu un tādu, kas iet gar gurnu līniju –, bet atrast īstos tāpat ir varen grūts pasākums. Tos lielākoties iegādājamies lielveikalu bodītēs, tie ir masveidā ražoti, un tāpēc pat meitenēm ar vienu izmēru šorti "nesēdēs" vienādi.

Ja šorti ir viens no taviem vasaras mīļākajiem apģērba gabaliem, bet tavā skapī dusošie ir problemātisks pāris, kas vai nu "iegrimst" jostasvietā, velkas uz augšu, izstiepjas, ir pārāk īsi vai kairina ādu, tu neesi viena. Lai gan dažas problēmas var novērst ar diega un adatas palīdzību, vari sākt uzskatīt, ka šī ir tā vasara, kurā tu beidzot atvadīsies no šortiem, kas nav piemēroti, un iegūsi īpašumā pāri, kas tādi ir.

Tātad, ja tevi skārušas kaitinošās šortu problēmas, neuztraucies, šajā rakstā apkopoti padomi, kā tikt galā ar jau minētajām un vēl citām tipiskām, ļoti kaitinošām šortu problēmām. Turpmāk varēsi valkāt šortus visu dienu (un vasaru!), ilgstoši, bez jebkādiem traucējumiem.

deutche_welle_video

Šorti dienas beigās ir krietni vaļīgāki


Jā, tie lieliski der un pieguļ no rīta, bet dienas beigās jau kļuvuši maisīgi. Un, kuram gan patīk ik pa laikam kaut kur slepeni nolīst, lai kārtīgi savilktu šortus vai bikses, vai jebko... Nereti šo problēmu risina, šortus izmazgājot un izžāvējot pēc katras vilkšanas, lai tie atkal saruktu, bet tas, šķiet, tomēr nav labākais, ekonomiskākais un ērtākais scenārijs.

Risinājums: iegādājies elastīga auduma šortus

Kā rakstīts portālā "Cosmopolitan", šorti, kas radīti no staipīga materiāla, savu formu saglabās daudz labāk nekā tie, kuriem tāda sastāvā nav. Protams, arī šorti no staipīga materiāla joprojām var kļūt vaļīgi aizmugurē, tāpēc tas ne vienmēr ir garantēts risinājums, taču visbiežāk tomēr palīdzēs notvert perfekto pieguļošo sajūtu.

Šorti rāda vairāk miesas nekā gribētos


Nav sliktākas sajūtas par to, ka šortiem, kas lieliski der viduklī, nav pietiekami daudz auduma, lai pienācīgi aizsegtu aizmugures daļu jeb situāciju, kad mazliet par daudz zaigo dibena vaigi. Arī ik pēc piecām minūtēm nepārtraukti vilkt tos uz leju, lai mēģinātu aizklāt par daudz atsegto, nav aizraujoši.

Foto: Shutterstock

Risinājums: izvēlies garākus vai vienu izmēru lielākus un ieguldi šuvējas darbā

Ja gribi spert zemes gaisā no tā, cik ļoti šī situācija ir pazīstama, tev ir divas iespējas: atrodi tikpat foršus, bet garākus šortus vai tomēr izvēlies nedaudz lielāku izmēru, raksta "Cosmopolitan". Ja izvēlēsies otro variantu, šorti labi derēs un apklās visu dibenu, bet jostasvietas samazināšanas jautājumā talkā nāks šuvēja. Svarīga piezīme: ja tev patīk šādi nedaudz bezkaunīgi šorti, kas atklāj vairāk miesas – arī labi!

Tu mokies ar nepatīkamu kairinājumu


Ciskām berzējoties kopā, var rasties nopietns apsārtums un diskomforts. Tas var notikt ar jebkuru apģērbu, kurā kājas ir kailas, tāpēc šāda problēma ir bieži sastopama arī valkājot šortus.

Risinājums: garāku šortu izvēle vai līdzekļu lietošana, kas mīkstina saskares vietu, mazina berzi un apsārtumu

Vienkāršākais risinājums ir valkāt garākus šortus, taču tam nebūtu jākavē tevi valkāt vēlamo stilu! Ir daudz produktu, kas samazina berzi un novērš vai vismaz mazina kairinājumu. Tautā runā, ka itin labi palīdz cietā dezodoranta vai bērnu pūdera uzklāšana uz cisku iekšpuses!

Šorti nepārtraukti raujas uz augšu


Ja tie turpina ņurcīties uz augšu vienai vai abām kājām vai arī, ja tie ir tik apspīlēti, ka veido acīm neērto "kamieļa pirkstu" ("camel toe"), tas var būt nepatīkami. Šorti var arī berzēties pret tavu ādu un izraisīt kairinājumu no to materiāla, vairākkārt velkoties augšup, un ar tavu palīdzību tiekot atkal nodabūti lejā.

Foto: Shutterstock

Risinājums: izvēlies vaļīgākus, brīvāka piegriezuma šortus vai izmanto siksnu

Tas var notikt ar gandrīz visiem šortiem, ja tu maini pozu no stāvēšanas uz sēdēšanu, bet daži var traki uzvilkties augšā pat tad, ja tikai staigā. Ja tie turpina iestrēgt, tu varētu vēlēties apsvērt brīvāku stilu, piemēram, "boyfriend" tipa šortus vai tādus, kas ir plūstošāki, tas ir, tie "neiesēdīsies" vietās, kur nevajadzētu. Tāpat, ja izvēlēsies tādus, kuriem vari ievilkt jostu, tie drošāk turēsies jostasvietā, tāpēc arī, visticamāk, mazāk cilāsies uz augšu.

Jostas līnija griežas sānos


Šķiet, nevienam nepatīk dibeni, kuriem šorti ir stingri ievilkušies pa vidu. Tāpat, ja tie iegrimst tavā jostasvietā, tas var padarīt lietas ļoti neērtas.

Risinājums: izmēģini šortus ar augsto vidukli

Lai iegūtu vienmērīgāku siluetu, izvēlieties šortus ar paaugstinātu jostasvietu. Mūsdienās gan ir grūti atrast šortus vai bikses, kas nav ar augsto vidukli, turklāt, daudzos no piedāvājumiem ietilpst elastīgums, lai pielāgotos formām un būtu ērti, lasāms "Cosmopolitan".

Šorti krokojas kā traki


Tu jau zini, kā tas notiek: šorti ir labi, kad tie ir svaigi mazgāti un kad esi stāvus pozīcijā, bet tiklīdz apsēdies viss saiet dēlī. Negludumi. Visur. Daži no visnepateicīgākajiem materiāliem ir kokvilna, lins un viskoze.

Risinājums: ieguldi šortos, kuriem ir biezs, teksturēts audums vai ir iespaidīgi raksti

Diemžēl negludumi ir diezgan neizbēgami, taču tie būs mazāk pamanāmi, ja pieturēsies pie biezākiem, teksturētiem audumiem, piemēram, mežģīnēm, tvīda vai džinsa. Arī dažādi lielāki un košāki raksti palīdz maskēt krokas.

Foto: Shutterstock

Ikviens var redzēt tavu apakšveļu un / vai tās līnijas


Apgaismojums spēlē visai lielu lomu jebkura apģērba izvēlē, un dažreiz, kad ģērbies savā vāji apgaismotajā dzīvoklī rīta agrumā vai vakara krēslā, tu, iespējams, nepamanīsi, ka kaut kur zib apakšveļa, līdz nonāksi publiskā vietā. Varbūt arī nav tā, ka ikviens redz tavas apakšveļas krāsu, bet biksīšu līnijas zem attiecīga materiāla ir redzamas tik un tā.

Risinājums: neitrāla toņa, ar lāzeru griezta, bezšuvju apakšveļa būs tava labākā izvēle

Nākamreiz, kad pērc kaut ko gaišā krāsā, paturi prātā, ka caurspīdīgums bieži ir plāna auduma un pieguļošuma kombinācija. Jo vairāk kāds no apģērbiem pieguļ ķermenim, jo biezāku tā audumu izvēlies, lai neatklātu par daudz. Tas nozīmē, ka ar lāzeru griezta apakšveļa, kas atbilst tavam ādas tonim, palīdzēs šortiem likties mazāk caurspīdīgiem, nekā tie patiesībā ir. Un bezšuvju stili parūpēsies par vīlīšu nerēgošanos, kur nevajag.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!