Foto: PantherMedia/Scanpix
Vasarā vairs nav nepieciešams regulāri trenēties sporta zālē, jo kalorijas var efektīvi dedzināt, pavadot brīvo laiku ārā un piedaloties sev pašai tīkamās aktivitātēs. Piedāvājam portāla health.com apkopotās idejas, kā viegli zaudēt svaru un uzturēt ķermeni formā, neapmeklējot trenažieru zāli.

Pludmales volejbols

Ja dzīvo tuvu jūras krastam, pludmales volejbols var kļūt par lielisku veidu, kā paātrināt sirdsdarbību, iegūt jaunus draugus un trenēt tavas kājas, plecus, kā arī sirds tonusu. Un, tā kā smiltīs kustēties ir grūtāk, tu vēl papildus dedzināsi kalorijas.

Sadedzinātās kalorijas stundā: 272 kcal*.

Dārzkopība

Dedzini kalorijas, kamēr rūpējies par savu dārzu vai mauriņu. Regulāra stiepšanās un pietupšanās pozitīvi ietekmēs tava dibena muskuļus. Turklāt – tu būsi ne vien sadedzinājusi kalorijas, bet arīdzan varēsi lepoties ar skaistu dārzu. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 136 kcal.

Zāles pļaušana

Kārdinoša varētu šķist doma, ka nopļaut mauriņu var arī vīrs vai bērni, taču ņem vērā, ka zāles pļaušana prasa visai daudz enerģijas. Zāles pļāvēja stumšana stiprina tavus muskuļus un palielina sirdsdarbības ātrumu.

Sadedzinātās kalorijas stundā: 196 kcal.

Braukšana ar velosipēdu

Riteņbraukšana ir ne tikai veids, kā apskatīt tuvāku vai tālāku apkārtni, bet arī lieliska iespēja uzturēt formā gan iekšējos, gan ārējos kāju muskuļus. Viegls brauciens spēj sadedzināt krietni vairāk kaloriju, kā staigāšana. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 204 kcal.

Laivu braucieni

Brīvdienu ceļojums pa upi smailītē ir unikāls veids, kā apskatīt zināmas vai iepriekš neredzētas vietas no cita skatu punkta. Lai laiva kustētos uz priekšu, tev visu laiku jāgriež sava ķermeņa augšadaļa uz vienu vai otru pusi, tāpēc braukšana ar smailīti ir efektīvs veids, kā stiprināt vēdera presi un roku muskuļus.

Sadedzinātās kalorijas stundā: 179 kcal.

Teniss

Ņem rokās tenisa raketi un izaicini savu draugu, kaimiņu vai otro pusīti uz tenisa spēli. Skriešanu pāri tenisa laukumam var pielīdzināt aerobikas treniņam, turklāt bumbiņas atsišana ir lielisks tonusa radītājs roku muskulatūrai. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 272 kcal.

Lidojošā šķīvīša mešana

Frīsbija diska jeb lidojošā šķīvīša mešana var būt kas vairāk par nesteidzīgu aktivitāti – tā ir viegla spēle, kas var uzturēt tevi formā. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 102 kcal.

Skrituļošana

Velc ārā no skapja savas skrituļslidas un dodies izbraucienā – šādi tu ne vien stiprināsi savu sirdi, bet arī uzlabosi tonusu kājām, gurniem un dibena muskuļiem. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 168 kcal.

Lēna peldēšana

Nomierinies, atvēsinies un izbaudi šo nesteidzīgo aktivitāti. Tev pat nav jābūt lieliskai peldētājai, jo pārvietošanās ūdenī pat lēnā tempā ir kā aerobikas treniņš, kas uztur visu ķermeni labā fiziskā formā. 

Sadedzinātās kalorijas kcal: 204 kcal.

Badmintons

Lēkāšana un skriešana pa badmintona laukumu pāatrina sirds ritmu, kamēr pietupšanās un stiepšanās ir lielisks treniņš kājām un dibenam. Savukārt bumbiņas atsišana ar raketi stiprina tavu roku un plecu muskuļus. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 150 kcal.

Jāšana ar zirgu

Jājot ar zirgu, arī tev pašai ir jādarbojas – lai paliktu zirga mugurā, ir cieši jāpiespiež kājas pie viņa sāniem. Tavs dibens un kājas jutīs slodzi, it īpaši, kad zirgs paātrinās tempu. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 143 kcal.

Pastaigas

Atrodies ārpus pilsētas un netiec uz trenažieru zāli? Tad ej bieži pastaigāties un, ja iespējams, pēc iespējas vairāk to dari kalnainās vietās – iešana augšup nostiprina kāju un dibena muskulatūru. 

Sadedzinātās kalorijas stundā: 129 kcal.

* Šeit un turpmāk - aptuvenais kaloriju patēriņš stundā vidējas miesasbūves un fiziskās sagatavotības sievietei vecumā no 30 līdz 40 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!