Foto: Shutterstock
Bieži esam dzirdējušas, ka nepieciešams dienā izdzert aptuveni divus litrus ūdens, jo tas ir tik ļoti nepieciešams mūsu organismam. Viens ir to saprast un nolemt, ka patiešam vēlies izdzert nepieciešamo ūdens devu, bet otrs – reāli to iemānītt sevī, jo tas dažiem nav nemaz tik vienkāršs process. "Reader's digest" apkopojis nelielas viltības, kas palīdzēs izdzert nepieciešamo ūdeni bez raizēm.

Par to, vai tavam organismam ir hronisks ūdens trūkums, var secināt pēc vairākiem simptomiem – sākot no sausas un sakairinātas ādas, beidzot ar pašsajūtu sportošanas laikā. Universāla formula optimālam šķidruma daudzumam ir 30 mililitri ūdens uz 1 kilogramu svara vai arī otrs drošais ieteikums – vismaz divi litri šķidruma.Tomēr arī tad, ja apzinies, ka vajadzētu uzņemt nedaudz vairāk ūdens, kā to izdarīt, ja neesi radusi malkot tik daudz šķidruma?

Uzstādi atgādinājumus

Ja ikdienā esi pārāk aizņemta un nespēj pat atminēties, ka vajadzētu iedzert ūdeni, uzstādi atgādinājumus, piemēram, savā mobilajā tālrunī. Kad katru reizi noskanēs signāls, noteikti nepiemirsīsi iztukšot ūdens glāzi.

Iedaļu iezīmēšana uz pudeles

Ja vajag ķerties pie nedaudz striktākas disciplīnas, uz ūdens pudeles ar marķieri var iezīmēt līnijas, kas palīdzēs kontrolēt izdzerto ūdens daudzumu. Ja sakombinē šo soli ar atgādinājuma izmantošanu, tad katru reizi, kad noskan signāls, nepieciešams izdzert konkrētu daudzumu šķidruma.

Atdzesē ūdeni

Lai gan katram cilvēkam pie sirds iet ūdens konkrētā temperatūrā, piemēram, vasarā ļoti patīkami ūdeni nedaudz atdzesēt, remdējot slāpes ar vēsāku šķidrumu. Ja ūdens būs sasilis un nedaudz remdens, tas, iespējams, daudziem nebūs nemaz tik patīkams, tomēr vairums siltā laikā neatteiks padzerties vēsāku ūdeni.

Restorāna triki

Protams, salmiņi glāzē izskatās ne vien patīkami un eleganti, bet tie, kā izrādās, palīdz mums arī vairāk uzņemt šķidrumu. Pļāpājot vai uzlūkojot kaut ko interesantu, piemēram, datora ekrānā, mēs pat nepamanīsim, kā nejauši jau būsim iztukšojuši visu glāzi. Šis variants lieliski nostrādās arī ar bērniem, jo viņiem salmiņi atsauks atmiņā kafejnīcas atmosfēru.

Foto: Shutterstock

Izvēlies piemērotu ūdens pudeli

Ir pašsaprotami, ka mēs ikdienā vairāk izmantojam lietas, kas mums patiešām patīk. Tieši tāpēc, ja izvēlēsies pievilcīgu un parocīgu pudeli, to vēlēsies izmantot biežāk, padarot pienākumu par patīkamu procesu.

Iedzer pirms esi izslāpusi

Slāpes jau ir pazīme, ka tavā organismā trūkst nepieciešamās deva ūdens. Turi ūdens pudeli vienmēr pa tvērienam – tas būs atgādinājums, ka nepieciešams padzerties.

Izvairies no citiem dzērieniem

Tēja, kafija vai kādi atspirdzinošie dzērieni – tie tikai mazinās ūdens rezerves tavā organismā. Tā vietā vienmēr dod priekšroku atspirdzinošai ūdens glāzei. Ja nekādi nesanāk maksimāli izvairīties no citiem šķidrumiem, vismaz pirms izvēlies baudīt, piemēram, maģisko rīta kafiju, iztukšo ūdens glāzi.

Atsvaidzini savu ūdeni ar dažādām garšām

Iespējams, ka vienmuļā ūdens garša ir jau apnikusi un garšas kārpiņas prasa kaut ko nedaudz citādāku. Šajā gadījumā var izvēlēties ūdens garšu atspirdzināt ar kādiem augļiem vai dārzeņiem – gurķu, citrona, apelsīna šķēlītes, taču vasaras sezonā tā var būt sauja tikko lasītu ogu. Šīs piedevas atsvaidzinās kā garšu, tā arī izskatu.

Apēd savu ūdeni

Kad nedaudz apnicis visu laiku malkot ūdeni, to iemānīt ķermenī arī var nedaudz citādā veidā. Izvēlies iekļaut savā ēdienkartē produktus, kas satur augstu ūdens daudzumu, piemēram, gurķis, melone, arbūzs un citi. Tas ir lielisks risinājums, kā dažādot ūdens uzņemšanas veidus.

Ūdens dzeršanas spēle

Tikpat labi, piemēram, kolēģu vidū varat vienoties par kādu spēli, kas palīdzētu uzņemt vairāk šķidruma. Izvēlaties iedzert malku ūdens tad, kad kāds no kolēģiem pasaka viņam tik raksturīgo teicienu vai izdomājat kādus citus noteikumus, kas mudinātu padzerties daudz biežāk.

Šeit vari aplūkot vairākus simptomus, kas liecina par hronisku ūdens trūkumu organismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!