Foto: PantherMedia/Scanpix
Efektīvākie ieroči cīņā ar celulītu ir veselīgs uzturs, pietiekams ūdens daudzums un fiziskās aktivitātes. Tomēr tā apkarošanā lieti noder arī pāris viltībiņu. Šai sakarā "Realbuzz" apkopojis astoņus produktus, kuru iekļaušana ikdienas ēdienkartē ievērojami paātrinās ādas tvirtuma un mirdzuma atgūšanu.

Dažādas ogas

Lai āda kļūtu elastīgāka un vairāk izstrādātu dabisko kalogēnu, uzņem papildus C vitamīnu. tas arī attīrīs organismu no kaitīgajām vielām un palīdzēs cīnīties ar brīvajiem radikāļiem. Īpaši daudz C vitamīna ir ogās, kas satur arī veselībai tik nepieciešamos antioksidantus.

Sparģeļi

Sparģeļi veicina ne tikai liekā šķidruma izvadīšanu no organisma, bet to sastāvā ir arī folijskābe, kas mazina stresa līmeni - tieši hronisks stress, pēc pētnieku domām, ir saistāms ar celulīta veidošanos un tauku nogulsnēšanos organismā.

Avokado

Celulīts neveidojies tikai cilvēkiem ar lieko svaru - arī slaidas sievietes bieži vien cieš no grubuļainās ādas, tāpēc rūpējies par tās elastību, ēdot veselīgi un uzņemt organismam tik nepieciešamos "labos" taukus. Īpaši veselīgs šai sakarā ir avokado, kas satur arī virkni citu veselībai un slaidam augumam draudzīgu vielu.

Treknas zivis

Veselīgas un mirdzošas ādas neiztrūkstoša sastāvdaļa ir uzturā regulāri uzņemtas Omega - 3 taukskābes. Tās veicina arī asinsriti un gremošanas sistēmas darbību, tā likumsakarīgi uzturot ķermeņa un sejas ādu mirdzošu, tvirtu un elastīgu.

Zaļumi

Spināti, kā arī dažādi salāti un zaļumi satur antioksidantus, kas palīdz ādai atjaunot tās dabīgo mitruma daudzumu. Tāpat tajos ir vielas, kas veicina asinsriti un izvada no organisma nevajadzīgos un tik kaitīgos toksīnus.

Ingvers

Viens no celulīta cēloņiem ir pasliktināta asinsrite. Ingvers to savukārt veicina, kā arī uzlabo limfātiskās sistēmas darbību, tādējādi likumsakarīgi mazinot celulītu.

Dzērvenes

Dzērvenēs esošās vielas attīra asinis, kā arī jau iepriekš minēto limfātisko sistēmu. Tādējādi efektīvāk tiek šķeltas tauku šūnas, reizē ar tiem no organisma izvadot arī toksīnus.

Banāni

Lai gan banāni ne vienmēr tiek vērtēti kā ieteicamākā ēdienkartes sastāvdaļa, ja mērķis ir nomest lieko vsaru, tajos ir atrodams kālijs, kas efektīvi novērš liekā šķidruma krāšanos organismā, tā mazinot arī celulītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!