Foto: DELFI

Trešdien, 27. maijā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā sākot no plkst.11m00 norisināsies Neiroloģijas diena 2015, kuru apmeklēt ir aicināti visi interesenti. Pasākumu atklās veselības ministrs Guntis Belēvičs, informē slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Pasākuma dalībnieki sarunās ar Latvijas vadošajiem speciālistiem nepastarpināti varēšot noskaidrot sev interesējošos jautājumus par neiroloģisko slimību simptomiem un profilaksi, insultu, muguras sāpēm, reiboņiem, atmiņas traucējumiem un multiplo sklerozi. Visi pasākumi norisināsies stacionārā "Gaiļezers" un tie ir bez maksas.

Aicinot iedzīvotājus uz pasākumu, slimnīcas Neiroloģijas nodaļas vadītājs dr.med. Guntis Karelis uzsver, ka veselības veicināšanai un saglabāšanai svarīgi ir katram prast atšķirt pirmos saslimšanas simptomus, zināt, kā rīkoties šādās situācijās, būt informētiem par diagnostikas, ārstēšanas un rehabilitācijas iespējām.

No plkst. 11.00 līdz 13.00 mazajā konferenču zālē, 2. stāvā, būšot iespēja klausīties ārstu izglītojošās lekcijas, bet sākot no plkst. 13.00 līdz 15.00 paralēli ārstu – speciālistu konsultācijām būšot iespēja veikt atmiņas testus, noteikt sirds un asinsvadu slimību riskus un ķermeņa masas indeksu, veikt kakla un galvas smadzeņu asinsvadu ultrasonogrāfiju, kā arī praktiski apgūt ārstnieciskos vingrojumus pie reiboņiem un muguras sāpēm.

Programma pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!