Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan organisma novecošana ir neizbēgams process, tas, cik ātri un kādā apmērā tas notiek, atkarīgs no daudz un dažādiem faktoriem. Daļu no tiem jeb gluži ikdienišķas lietas, kas liek mums zaudēt jaunību, apkopojis portāls "Realbuzz".

Ikdienas televīzijas pārraides noskatīšanās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums cilvēku zina, ka televīzijas skatīšanās nav draudzīga viduklim, tomēr ne katrs ir informēts, ka šī, šķietami nekaitīgā nodarbe, saīsina arī mūsu mūža ilgumu. Zinātnieki atklājuši, ka stunda televizora skatīšanās saīsina mūsu dzīvi par 22 minūtēm, kā arī ievērojami palielina Alcheimera slimības attīstīšanās risku.

Dzeršana no pudelēm un caur salmiņiem


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tas, ko dzeram, protams, ietekmē mūsu pašsajūtu un izskatu, tomēr, izrādās, nozīme ir arī tam, kā mēs dzeram. Dzēriena sūkšana caur salmiņu vai dzeršana tieši no pudeles kakliņa rada tikpat izteiksmīgas grumbas kā smēķēšana.

Aizraušanās ar fiziskām aktivitātēm


Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka sports ir veselīga organisma un mierīga gara teju svarīgākais priekšnoteikums. Fiziskās aktivitātes mazina sirds un asinsvadu slimību risku, Alcheimera slimības attīstīšanos, kā arī liekā svara rašanos un virkni citu saslimšanu. Tomēr pārmērīga sportošana ir cieši saistīta ar artrīta attīstīšanos un likumsakarīgi - locītavu un muskuļu stīvumu.

Centrālā apkure


Foto: PantherMedia/Scanpix
Cilvēki, lielākoties sievietes, tērē ievērojamas naudas summas uz kosmētikas līdzekļiem, kas mazina grumbu veidošanos, tomēr aizmirst, ka sauss gaiss ir to labākais sabiedrotais. Tādējādi centrālā apkure un gaisa kondicionēšanas iekārtas ievērojami paātrina grumbu veidošanos, ādas mitruma zaudēšanu un tās savīšanu.

Ziepju lietošana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Regulāri mazgājot seju ar ziepēm, tiek nojaukta ādas dabiskā aizsargbarjera, tā tiek sausināta, un jau atkal veidojas grumbas. Šai sakarā eksperti iesaka seju mazgāt tikai ar dabiska sastāva līdzekļiem un pēc iespējas biežāk to noskalot tikai ar ūdeni, tādējādi neizjaucot tās dabisko pH līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!