Foto: Shutterstock
Svara zaudēšana nereti šķiet pielīdzināma teju zinātnei, jo informācijas trūkuma rezultātā organismam iespējams nodarīt lielāku ļaunumu nekā labumu, tā kaitējot gan veselībai, gan nespējot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Portāls "Women's Health" apkopojis septiņas izplatītas kļūdas, kas kavē slaidas formas iegūšanu.

Niecīgas brokastis

Ja brokastīs apēd teju pāris karošu brokastu pārslu vai niecīgu maizīti, vielmaiņa tiek kavēta, neļaujot organismam uzsākt efektīvu kaloriju dedzināšanu dienas garumā. Speciālisti šai sakarā iesaka ēst olbaltumvielām bagātas brokastis, uzņemot tajās lielāko daļu dienas kaloriju.

Izvairīšanās no spēka vingrojumiem

Ja vēlies zaudēt taukus, trenē muskuļus! Tie veicinās sadedzināto kaloriju un arī tauku apjomu, ļaujot tev ātrāk iegūt vēlamo formu.

Pārāk vieglu svaru izmantošana

Kā liecina pētījumi, smagāku svaru cilāšana mazākā piegājienu skaitā ir efektīvāka nekā vieglāku svaru cilāšana ilgāk un vairāk reižu.

Neēšana pirms treniņa

Lai zaudētu vairāk svara un treniņā sadedzinātu vairāk kaloriju, kā arī justu lielāku enerģiju, ieturi pirms tā olbaltumvielām bagātu maltīti. Pētījumi liecina, ka tas uzlabos treniņa efektivitāti par 30 procentiem.

Tu trenējies viena

Cilvēki, kuri trenējas grupās, svaru zaudē ātrāk un saglabā to ilgtermiņā, liecina pētījumi.

Tu uztraucies par svaru

Jo mazāk stresa, jo ātrāk iegūsi slaidu augumu. Nenervozē par cipariem uz svariem un sveries reizi nedēļā, tā izvairoties no draudiem zaudēt motivāciju, ja redzi, ka cipars nekrītas.

Atteikšanās no deserta

Pētnieki un uztura speciālisti pauž viedokli, ka restorāna maltīti jānoslēdz ar desertu. Tā smadzenēm tiks signalizēts, ka organisms ir paēdis, un tas atturēs tevi no kāres našķēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!