Foto: DELFI

Par vakancēm pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdē konkurss rīkots netiks - valdes locekļus izraudzīsies uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, proti, domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) - to Rīgas mērs otrdien pastāstīja žurnālistiem.

Pirmie kandidāti uz valdes locekļu amatiem tiks apstiprināti jau piektdien, 5.jūlijā, kad notiks uzņēmuma akcionāru sanāksme.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija stājušies spēkā amatu apvienošanas ierobežojumi, kas paredz, ka mēneša laikā amatu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdē pametīs visi četri līdzšinējie uzņēmuma valdes locekļi, kas šajā amatā gadā saņēmuši teju 30 000 latu algu. Labi apmaksāto amatu zaudēs Irina Vinnika (GKR), Nikolajs Zaharovs (SC), Andris Bērziņš (GKR), kā arī Maksims Tolstojs (SC).

Ušakovs apstiprināja, ka par vienu no valdes loceklēm paredzēts iecelt pašreizējo Labklājības departamenta direktori Inesi Švekli (GKR), taču iespējamos kandidātus uz pārējām trim vakancēm pagaidām neatklāja.

Piektdien, visticamāk, tiks izraudzīti divi vai trīs jauni valdes locekļi, bet par pārējiem varētu lemt pēc 22.jūlija, kad Ušakovs atgriezīsies no divas nedēļas ilga atvaļinājuma.

Kā ziņots, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC) skaidroja, ka Švekle varētu turpmāk darboties "Rīgas satiksmē", kur viņa strādātu ar e-talona attīstības jautājumiem, integrējot tajos dažādus sociālos pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!