Foto: LETA
Rīgas domes sēdē šodien apstiprināta piecu koalīcijas domnieku pilnvaru izbeigšanās pirms termiņa, jo deputāta pienākumus no 1.jūlija, stājoties spēkā likuma grozījumiem, vairs nevarēs apvienot ar amatiem izpildvarā.

Deputāta pilnvaras nolicis Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) un Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aleksejenko (GKR), kuri domē ievēlēti kā jaunpienācēji un deputāta statusu izbaudīja vien astoņas stundas.

Savukārt trīs deputāti, kas iepriekšējā sasaukuma laikā apvienojuši amatus lēmējvarā un izpildvarā, nolēmuši turpināt darbu izpildvarā, atsakoties no mandāta. Deputāta gaitas pārtrauks Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas direktors Sergejs Hristoļubovs (SC), Rīgas Austrumu izpilddirekcijas direktors Dmitrijs Pavlovs (GKR) un deputāte Tatjana Lukina (SC), kura atteikusies no mandāta par labu 21 977 latu algai pašvaldībai 100% piederošajā AS "Rīgas Centrāltirgus".

Šo deputātu vietā Rīgas domē iekļūs pieci deputātu kandidāti no "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai" saraksta, kas Rīgas domes vēlēšanās palika aiz svītras - pašvaldības SIA "Rīgas 1.slimnīca" valdes loceklis Genādijs Sevastjanovs (SC), biedrības "Gods, Taisnīgums, Likumība" izpilddirektors Viktors Paškovs (SC), mācītājs Jānis Šmits (GKR), kurš kā deputāts darbojies arī līdzšinējā sasaukumā, kā arī Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja vietniece Aina Krūkle (GKR) un līdzšinējais deputāts Viktors Fedotovs (SC).

Jauno domnieku pilnvaras tiks apstiprinātas nākamajā domes sēdē rīt, 21.jūnijā, plkst.9.

Jau ziņots, ka pieci deputāti nolēmuši atteikties no labi apmaksātiem darbiem pašvaldības kapitālsabiedrībās, lai saglabātu mandātus.

No 1.jūlija pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pametīs visi četri līdzšinējie uzņēmuma valdes locekļi, kas šajā amatā gadā saņēmuši teju 30 000 latu algu - labi apmaksāto amatu zaudēs Irina Vinnika (GKR), Nikolajs Zaharovs (SC), Andris Bērziņš (GKR), kā arī Maksims Tolstojs (SC), kurš vienlaikus zaudēs arī valdes locekļa amatu "Rīgas satiksmes" meitasuzņēmumā "Rīgas karte", kurā līdz šim saņēmis 4500 latu gadā.

Tolstojs gan turpinās deputāta pienākumus apvienot ar darbu nodibinājumā "Rīgas tūrisma attīstības birojs" (RTAB), kurā viņa alga gadā ir 22 240 latu.

Deputāta amatu nebūs iespējams apvienot arī ar darbu SIA "Getliņi Eko", kurā pašvaldībai pieder 97,93% kapitāldaļu, līdz ar to labi apmaksātu darbavietu ar 23 776 latu algu gadā zaudēs uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Frolovs (SC).

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām vēl nav izlemts, kad un kā "Rīgas satiksmei" tiks meklēta jauna valde, tāpat viņš neatbildēja, vai uz šīm vakancēm tiks izsludināts konkurss. Ušakovs "Rīgas satiksmes" valdē vēlas redzēt "profesionālus un uzticamus" cilvēkus, un šis jautājums tiks atrisināts tuvāko divu nedēļu laikā, līdz 8.jūlijam.

Jautāts, vai labi apmaksātus amatus zaudējušajiem kolēģiem tiks meklēti citi labi atalgoti amati, kurus ir iespējams savienot ar deputāta pienākumiem, Ušakovs teica: "Visi ir aktīvi, darbaspējīga vecuma cilvēki.

Protams, viņi vēl kaut kur strādās." Viņš gan nevarēja pateikt, vai tā noteikti būs "Rīgas satiksme". Aizejošajā valdē esot viens cilvēks, kura izglītība un pieredze noteikti varētu noderēt "Rīgas satiksmē", taču, tā kā jautājums vēl tiek lemts, deputāta vārdu neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!