Foto: LETA

Tieslietu ministrija Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amatam virza līdzšinējo Ieslodzījuma vietu pārvaldes Resocializācijas dienesta priekšnieci Ilonu Spuri.

Par Spures pārcelšanu jaunajā amatā nākamnedēļ lems valdība. Spure Ieslodzījuma vietu pārvaldē strādā kopš 1994.gada.

Jau ziņots, ka Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) nolēmis disciplināri sodīt līdzšinējo Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta.

Ministrs skaidroja, ka komisija, kas nodarbojās ar lietas izmeklēšanu, nenorādīja, kādu konkrētu sodu piemērot, bet konstatēja faktus un apstākļus, lai ministrs pieņemtu lēmumu, kā arī izteica viedokli, vai disciplinārsods vispār ir piemērojams.

Ministrs ņēmis vērā visus komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatījis par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada.

Kamēr Puķīte ir atstādināts, viņa pienākumi uzticēti IeVP priekšnieka vietniekam Sergejam Čepjolkinam, kurš jau iepriekš ir vairākkārt aizstājis Puķīti.

Puķītem arī agrāk izteikti dažādi pārmetumi, kas pamatā saistīti ar finanšu līdzekļu izlietojumu un grāmatvedību. 2011.gadā par Puķītes rīcību tika sākta disciplinārlieta, pēc kuras izmeklēšanas viņam kā sodu piemēroja amatalgas samazinājumu uz sešiem mēnešiem.

Puķīte dzimis 1957.gadā. Viņš beidzis Minskas augstāko milicijas skolu, 1991.gadā sācis strādāt Ceļu policijā un ilgstoši strādājis dažādās Ceļu policijas struktūrvienībās.

2002.gadā konkursa komisija atzinusi par labāko kandidātu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, taču Ministru kabinets nolēma, ka konkurss par KNAB priekšnieka amatu beidzies bez rezultāta, jo komisijas atbalstītais pretendents pietiekamā līmenī nepārvaldīja divas svešvalodas.

2003. gadā viņš iecelts par Valsts policijas Ceļu policijas priekšnieku. 2004.gadā iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons solījis izvērtēs Puķītes atbilstību ieņemamajam amatam, ņemot vērā dramatisko situāciju uz autoceļiem. Šajā pašā gadā Ceļu policijas pārvaldi reorganizēja par biroju un Puķītem netiek piedāvāts biroja vadītāja amats

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!