Foto: LETA
Līdzekļi, kas nepieciešami, lai nodrošinātu skolotāju algu izmaksu līdz 2013. gada beigām, tiks nodrošināti, pārdalot līdzekļus no citām budžeta programmām, bet izdevumi par mācību līdzekļu iegādi – no naudas, kas, pateicoties zemākām RIGIBOR likmēm, tiks ietaupīta programmā studiju un studējošo kreditēšanai.

Proti, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta bāzes izdevumos finansējums procentu izdevumiem ticis plānots, balstoties uz prognozi, ka 2014.-2016. gadā RIGIBOR/EURIBOR vidējā likme būs 6,2%. Tagad tiek prognozēts, ka 2014.gadā šī likme būs tikai 1,16 %, tāpēc, precizējot plānotos izdevumus, ministrijai izdevies "atrast" vairākus miljonus latu.

Ietaupīto tagad plānots likt lietā, lai segtu vairāk nekā pusmiljonu latu lielos izdevumus par mācību līdzekļiem. IZM skaidro, ka 537 112 latus mācību līdzekļu iegādei 2013.gadā, IZM var nodrošināt jau apstiprinātā budžeta ietvaros, veicot finanšu līdzekļu pārdali no budžeta apakšprogrammas „Studējošo un studiju kreditēšana". 

"Delfi" jau vēstīja, ka atbilstoši jūnijā pieņemtajos Izglītības likuma grozījumos noteiktajam, no valsts budžeta tiks segti izdevumi par mācību grāmatu un atsevišķu darba burtnīcu iegādi.

Savukārt līdzekļi, kas nepieciešami, lai nodrošinātu skolotāju algu izmaksu līdz 2013. gada beigām, tiks meklēti citās valsts budžeta programmās, otrdien nolēma valdība.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirms divām nedēļām nāca gaismā fakts, ka IZM ierēdnes kļūdas dēļ ir nepareizi aprēķināts 2013. gada valsts budžetā nepieciešamais finansējums pedagogu algu izmaksai - kopumā tai pietrūka aptuveni 6 miljoni latu.

IZM un Finanšu ministrija par aplamajiem aprēķiniem bija informētas jau gada pirmajā pusē, taču pie situācijas risināšanas amatpersonas ķērās tikai vasaras vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!