Foto: LETA

"Vienotības" politiķi pašlaik neveic nekādas sarunas par jaunas valdības veidošanu un šādi pieļāvumi ir uzskatāmi par tenkām, sacīja "Vienotības" līdere, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Vaicāta, vai tiek plānots Reformu partiju (RP) valdībā aizstāt ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Āboltiņa atbildēja, ka šādus izdomājumus nevar komentēt. "Man nekas nav zināms par jaunām valdībām. Joprojām ar skaļiem paziņojumiem un nesaskaņām, taču šī koalīcija turpina strādāt un ir rīcībspējīga," sacīja "Vienotības" līdere, aicinot prasīt ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Augustam Brigmanim vai cilvēkiem, ar kuriem viņš tiekas, lai tie komentē jautājumu par jaunas valdības iespējamu veidošanu.

Savukārt runājot par izglītības ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) iespējamu nomaiņu, politiķe uzsvēra, ka jebkura ministra nomaiņas jautājums saskaņā ar Satversmi ir Ministru prezidenta kompetencē, tātad par šo jautājumu komentāri būtu prasāmi premjeram Valdim Dombrovskim (V).

"Vienotības" līdere gan esot dzirdējusi tenkas par Vjačeslava Dombrovska iespējamo atlaišanu, taču viņa nevarot tās komentēt. Viņasprāt, tās ir vērtējamas kā izdomājumi.

Āboltiņa uzsvēra, ka iepriekš premjers pats pieņēma lēmumu par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) atlaišanu. "Vienotības" valde nekādu lēmumu nepieņēma, un partijas valdes sēde iepriekš tika sasaukta pēc Valda Dombrovska lūguma, lai valde un frakcija par Ministru prezidenta lēmumu uzzinātu pirms medijiem. Tā bija tikai informatīva valdes sēde, un tajā netika lemts vai balsots par atbalstu ministres atlaišanai, akcentēja politiķe.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, atsevišķi RP politiķi satraucas, ka RP drīzumā varētu tikt izstumta no valdības, lai izveidotu jaunu Ministru kabinetu, kurā "Vienotība" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK kā trešo lielo partneri piesaistītu ZZS. Tieši ar šādām iecerēm tiek skaidrota premjera Valda Dombrovska netipiski asā kritika pret tikai pāris mēnešus izglītības ministra krēslā sēdošo Vjačeslavu Dombrovski.

ZZS līderis Augusts Brigmanis ir izteicies, ka valdošās koalīcijas politiķi kuluāros zondējot ZZS gatavību veidot jaunu valdību.

Līdzīgi ir izteicies viens no RP līderiem Vjačeslavs Dombrovskis. Arī ministrs dzirdējis runas, ka viņam var nākties pamest izglītības ministra amatu, bet RP - valdību. "Kā saka, nav dūmu bez uguns, kaut kāds pamats, visticamāk, runām ir," teica politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!