Foto: DELFI
Administratīvā rajona tiesa 3. janvārī noraidījusi SIA "Televīzijas kanāls Pro100TV" lūgumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu noraidīšanu. Ar šiem lēmumiem NEPLP apstiprināja konkursa par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerctelevīzijām rezultātus.

"Delfi" jau ziņoja, ka konkursos, ko NEPLP izsludināja pēc tam, kad kļuva zināms par MTG grupai piederošo televīzijas kanālu TV3 un LNT aiziešanu no bezmaksas apraides, par uzvarētājām tika atzītas SIA "Vidzemes televīzija", AS "TV Latvija" un SIA "Ogres Televīzija".

Savā 2014.gada 3.janvāra lēmumā Administratīvā rajona tiesa konstatējusi, ka, neraugoties uz tiesas lūgumu līdz šā gada 3. janvārim neslēgt līgumus ar konkursa uzvarētājiem, NEPLP 2.janvārī tomēr jau ir noslēgusi līgumus ar konkursu uzvarētājiem, informē Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Ilze Cercene.

Līdz ar to sūdzības iesniedzēja - "Pro100TV" pārsūdzētie lēmumi ir izpildīti un zaudējuši spēku. Tiesa arī  atzinusi, ka, skatot lietu pēc būtības, tā vairs nevarēs lemt par pārsūdzēto lēmumu atcelšanu, bet gan tikai veikt to tiesiskuma pārbaudi.

Tāpat tiesa nevarēja lemt arī par pārsūdzēto lēmumu darbības apturēšanu, jo nav iespējams apturēt tāda lēmuma darbību, kas reāli vairs nepastāv, jo ir izpildīts. Tiesa secinājusi, ka gadījumā, ja, izskatot lietu pēc būtības, pārsūdzētie lēmumi tiktu atzīti par prettiesiskiem, prasības pieteicējs šīs lietas ietvaros varētu pretendēt tikai uz iespējamu zaudējumu atlīdzināšanu.

Administratīvās rajona tiesas lēmumu vēl var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā četrpadsmit dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!