Foto: DELFI

Ukrainas aktīvists Vladimirs Šumeiko pārtraucis ārstēšanos Latvijā un devies palīgā saviem biedriem uz Kijevu, ceturtdien ziņo LNT raidījums "900 sekundes".

Šumeiko Latvijā ārstēja acs traumu un, lai gan ārsti viņam ieteikuši vēl vismaz nedēļu ārstēties, viņš nav varējis "stāvēt malā" un devies uz dzimteni. Tiek ziņots, ka ceturtdienas rītā viņš jau veiksmīgi ieradies Kijevā un jau atrodas Maidanā.

Aktīvists norādīja, ka pēdējās dienas nav gulējis, jo sekojis līdzi notikumiem dzimtenē. "Ja mēs izklīdīsim, tā arī nepanāksim, ka valstī ir kārtība, nav korupcijas un ir vārda brīvība," sacīja Šumeiko.

"Delfi" jau ziņoja, 34 gadus vecais celtniecības firmas menedžeris Vladimirs Šumeiko ir no Ukrainas dienvidu pilsētas Krivojrogas, kas pazīstama ar saviem metalurģijas uzņēmumiem un stiepjas aptuveni 130 kilometru garumā.

Vladimirs ir pirmais no Ukrainā jau mēnešiem notiekošajos pret valdību vērstajos protestos cietušajiem, kurš ieradies Rīgā saņemt Latvijas piedāvāto iespēju ārstēties un rehabilitēties

Savainoto aci viņš ārstēja Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcā.

Intervijā portālam "Delfi" viņš stāstīja, ka specvienība "Berkut", cenšoties izdzenāt pret valdību notiekošo protestu dalībniekus Kijevā, situsi visus - studentus, sievietes, pensionārus, arī guļošus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!