Foto: DELFI Aculiecinieks
Pašā Rīgas centrā pie kanāla jau no 2010. gada stāv ugunsgrēku pārcietušais dārznieka namiņš. Stāv un stāv, - vai tad nu Rīgā graustu maz.. Taču tieši šim namiņam sevišķu uzmanību veltīja mērs, turklāt jau 2012. gadā!

1. Aculiecinieka redzētais

Par Ušakova solījumiem sakārtot Centrālās stacijas tuneli un Rīgas kanālmalu, tostarp dārznieka māju, 2012. gada februārī rakstīja arī portāls "Delfi". Uzmanību problēmai viņš gan pievērsa, taču degušais tā arī turpina skumdināt garāmgājējus.

Kas tad atgadijies? Kāpēc namiņa atjaunošana nevirzās uz priekšu? Un kas tā par būdu blakus namiņam? Lūdzu, vērsiet atbildīgo personu uzmanību un beidzot taču īstenojiet savus plānus dzīvē!

Turpinot citēt 2012. gada solījumus: "Pēc nama apskates N.Ušakovs uzdeva SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājam Aivaram Tauriņam organizēt ēkas atjaunošanu. Uzņēmumam jāveic arī skvēra tālāka labiekārtošana – jārestaurē soliņi, jāatjauno gājēju celiņi, kā arī, sadarbībā ar aģentūru "Rīgas gaisma", jāierīko jauna apgaismojuma infrastruktūra. Nepieciešamās summas tiks precizētas pēc iepirkuma procedūras."

Kad šis viss beidzot tiks izpildīts?! Nu ja jau nevarat atjaunot, tad vismaz iztīriet teritoriju un ziedus iedēstiet!

Sūti arī Tu savu reportāžu un saņem balvu - drošas automobiļu vadīšanas kursu 250 eiro vērtībā. Noteikumi lasāmi šeit. Sūti foto un video uz aculiecinieks@delfi.lv.

2. Rīgas domes komentārs

Rīgas Domes sabiedrisko attiecību nodaļa, Ilze Krīkle: "Vēsturiski nodegusī ēka bijusi aģentūras "Rīgas dārzi un parki" dārznieka māja ar saimniecības pagalmu. 2012. gadā „Rīgas Meži” sakopa teritoriju – noasfaltēja celiņus un atjaunoja soliņus.

Savukārt ēka Radio ielā 1 tika izsolē iznomāta SIA ‘’Riga Tourism agency”. Nekustamā īpašuma nomas līguma nosacījumi paredzēja , ka nomniekam ir pienākums normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādāt un veikt nekustamā īpašuma restaurāciju un rekonstrukciju, uzsākot būvdarbus ne vēlāk kā līdz 2013. gada jūlijam. Pēc restaurācijas ēka paredzēta tūrisma kompānijas biroja darbības nodrošināšanai, kafejnīcas un tūrisma produktu veikala izveidei, bet piesaistītais zemesgabals – īpašuma uzturēšanai un apsaimniekošanai bez jaunas apbūves tiesībām.

Diemžēl uzņēmums nav pildījis nomas līgumā paredzētos noteikumus. Par būvdarbu izpildes un pabeigšanas kavēšanas iemesliem starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un nomnieku notikusi vairākkārtīga sarakste, apspriedes un 11.02.2014.saņemts pēdējais iesniegums ar lūgumu pagarināt ēkas būvprojekta saskaņošanas termiņu līdz 01.07.2014., savukārt, restaurācijas un rekonstrukcijas būvniecības pabeigšanas termiņu līdz 2014. gada decembrim. Ja Rīgas domes deputāti šo pagarinājumu apstiprinās, tad Radio ielas namiņš savu izskatu atgūs jau šogad, ja nē, tad tiks rīkota jauna nomas tiesību izsole.

Sūti arī Tu savu reportāžu un saņem balvu - drošas automobiļu vadīšanas kursu 250 eiro vērtībā. Noteikumi lasāmi šeit. Sūti foto un video uz aculiecinieks@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!