Foto: DELFI

Tā dēvētajā "melnajā sarakstā" iekļauti vairāk nekā 10 ārvalstu "radikāļu", tādejādi viņiem liedzot ieceļot Latvijā un piedalīties16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, trešdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs gan atturējās konkretizēt šīs personas un nosaukt precīzu to skaitu.

Viņš sacīja, ka šīs personas ir zināmas, un paredzēts tās neielaist valstī, lai mazinātu provokāciju risku 16.marta pasākumos.

Kozlovskis sacīja, ka Valsts robežsardze jau strādā pastiprinātā režīmā ne tikai attiecībā uz radikāļiem, kas iekļauti "melnajā sarakstā", bet arī tiek vērtēta kopējā vīzu izsniegšanas procedūra.

Ministrs sacīja, ka viņš pats 16.martā atradīsies Iekšlietu ministrijā (IeM) un pie Brīvības pieminekļa neieradīsies.

Jau vēstīts, ka 16.martā gaidāmi vairāki ar latviešu leģionāru atceres dienu saistīti pasākumi, kuros piedalīsies pretēju viedokļu paudēji. Drošības policija norāda, ka šogad 16.martā gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm.

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Kopumā 16.martā plānoti četri pasākumi - biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pēc dievkalpojuma Doma baznīcā no plkst.11 līdz 13 dosies gājienā cauri Vecrīgai, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot latviešu leģionāru piemiņu. "Daugavas Vanagiem" pievienosies arī biedrība "Gustava Celmiņa centrs".

Valdība aicinājusi iedzīvotājus nedoties uz šiem pasākumiem, kā arī paši ministri pieņēmuši lēmumu nepiedalīties šajos pasākumos. Vienīgais ministrs, kurš iepriekš paziņojis, ka dosies gājienā, ir Einars Cilinskis (NA). Viņš arī paudis gatavību savu amatu zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!