Foto: LETA

Valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" jaunā korpusa būvniecība ir viens no "vārīgākajiem" Eiropas Savienības (ES) fondu projektiem ar vislielāko risku neapgūt finansējumu, trešdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Viņš uzsvēra, ka Finanšu ministrija gaida risinājumus no Veselības ministrijas (VM), lai pēc iespējas ātrāk šos riskus novērstu.

Līdz šim no VM izskanējusi pretrunīga informācija, atzina ministrs. Pēdējais brīdis, kad VM jāizlemj, ko darīt ar korpusa būvniecību, ir aprīlis. "Maijs jau varētu būt par vēlu," viņš teica, piebilstot, ka tomēr izvēlas "pieturēties" pie pozitīvā scenārija un ES finansējumu nezaudēt.

Jau vēstīts, ka pamatojoties uz slimnīcas būvuzrauga iesniegumu, Rīgas Būvvalde 16.februārī pieņēma lēmumu par celtniecības darbu apturēšanu Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā.

11.martā būvvaldē saņemts SIA "CMB" iesniegums ar būves karkasa ekspertīzes atzinumu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa jaunbūves 6.blokam un energoblokam Pilsoņu ielā 13.

Saskaņā ar atzinumu ēkas karkasa apsekošanas laikā atklātie defekti neietekmē ēkas noturību un stabilitāti un tiek rekomendēts ēkā atsākt būvdarbus un steidzamības kārtībā novērst atklātos defektus, lai izvairītos no tālākas konstrukciju bojāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!