Foto: LETA

Pilnā apmērā jauno pedagogu darba samaksas modeli no 1.septembra ieviest nevarēs, trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdes laikā teica Izglītības ministre Mārīte Seile.

Viņa skaidroja, ka modeli pilnībā ieviest no šā jaunā mācību gada sākuma nevarēs, ņemot vērā to, ka pagaidām nav skaidrs, vai modelim tiks piešķirts pietiekams finansējums.

Finanšu ministrijas pārstāvji skaidroja, ka pagaidām no Izglītības un zinātnes ministrijas nav redzējuši detalizētus aprēķinus, tāpēc nav zināma precīza jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ietekme uz pašvaldību budžetiem. Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji norādījuši, ka, ieviešot jauno modeli, pašvaldībām būs nepieciešami papildu līdzekļi.

Seile komisijas sēdes laikā arī izteica pateicību sadarbības partneriem, kuri kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju strādāju pie modeļa izveides.

Jau ziņots, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome prasa atlikt jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanu līdz nākamā gada 1.septembrim.

LIZDA uzskata, ka modelis ir pilnveidojams, jo līdz šim nav ņemti vērā vairāki arodbiedrības ieteikumi. Tāpat modeļa ieviešanai neesot nodrošināts pietiekams finansējums.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumiem līdz 2015.gada 1.septembrim jāizstrādā jauns pedagogu darba samaksas modelis, lai izveidotu caurredzamu pedagogu atalgojuma aprēķina metodiku, tādējādi ļaujot efektīvāk pārvaldīt finanšu resursus. Lai nākamajā mācību gadā jauno atalgojuma modeli varētu veiksmīgi ieviest, vienlaikus jāveic vairāki pasākumi skolu tīkla sakārtošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!