Foto: AFP/Scanpix

Drošības policija (DP) aicina Latvijas iedzīvotājus atturēties no provokatīvām darbībām, kuras vērstas pret sabiedrības saliedētību un mūsu valsts dažādu reliģisko kopienu mierīgu līdzāspastāvēšanu.

Vienlaikus DP norāda, ka nav konstatēti gadījumi, kad Latvijas sabiedrības nosodījumus terora aktiem Eiropā pāraugtu krimināli sodāmās darbībās.

Vēstīts, ka Lietuvas Valsts drošības departaments (VDD) pirmdien paziņojis, ka kopš Parīzē notikušajiem bruņotajiem uzbrukumiem internetā aktivizējušies draudu vēstuļu rakstītāji.

No Lietuvas iedzīvotājiem departaments saņēmis vairākus desmitus ziņojumu gan par elektroniskajām draudu vēstulēm, gan provocējošas ziņām, kas tiek izplatītas sociālajos tīklos.

Departamenta darbinieki analizē šo informāciju, nosaka tās sūtītājus, viņu IP adreses un sūtīšanas kanālus un šai informācijā dalās gan ar citām Lietuvas tiesībsargāšanas iestādēm, gan partneriem ārvalstīs. VDD aicinājis sabiedrību nekavējoties ziņot par informāciju, kas skar jau esošus vai iespējamus apdraudējumus valsts drošībai.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts". Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši. Molēns sacīja, ka uzbrukumā koncertzālē "Batacalan", saņemot apmēram simt cilvēkus par ķīlniekiem, uzbrucēji minēja Sīriju un Irāku. Koncertzālē teroraktā upuru skaits sasniedzis 89 cilvēkus, teica prokurors. Viņš norādīja, ka sākotnējā informācija liecina, ka trīs teroristu komandas koordinēja uzbrukumus Francijas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!