Foto: LETA

Vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi joprojām ir atturīgi komentāros par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (V) iespējamo kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja, ka politiskais spēks aicinās uz sarunām Ministru prezidenta amata kandidātu, kuru būs nominējis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, lai pārrunātu viņa nostāju problēmjautājumos. Tas attiektos arī uz Šadurski, ja Valsts prezidents izšķirtos viņu nominēt.

Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Edgars Tavars izteicās līdzīgi - Šadurska kandidatūru varēs vērtēt tādā gadījumā, ja Vējonis viņu nominēs vai "Vienotība" izvirzīs kā oficiālu kandidātu. No kolēģiem neesot dzirdēts nekas slikts par Šadurski kā Budžeta komisijas vadītāju, arī koalīcijas padomes sēdēs viņš sevi parādījis kā konstruktīvu personu, piebilda Tavars.

Kā ziņots, tiek sagaidīts, ka Valsts prezidents jau drīz, iespējams, rīt, nominēs premjera amata kandidātu, vienlaikus politiķi norāda, ka šis lēmums nebūs viegls.

Politiķi norāda, ka Vējonis jau rīt varētu nominēt kandidātu. Demisionējusī premjerministre Laimdota Straujuma (V) ir pārliecināta, ka šonedēļ tiks nosaukts konkrēts premjerministra amata kandidāts. Vienlaikus intervijā Latvijas Radio raidījumam "Darbojošās personas" Straujuma atzina, ka pašreizējā situācija ar premjerministra amata kandidāta meklējumiem ir murgaina.

Arī citi politiķi norāda, ka rīt sagaidāms Vējoņa paziņojums, kas varētu būt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja Kārļa Šadurska (V) nominēšana par premjera amata kandidātu. Vienlaikus netiek izslēgti arī citi scenāriji.

Izšķiršanās par šo kandidātu tiek saistīta ar to, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (V) atteicies kandidēt uz premjera amatu, kaut arī Vējonis viņu oficiāli bija uzrunājis. Runājot par iespējamiem premjera amata kandidātiem, tiek minēti vēl vairāku '"Vienotības" politiķu vārdi - vienīgā partijas oficiāli nosauktā šī amata kandidāte partijas līdere Solvita Āboltiņa, Šadurskis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis.

Koalīcijas partneri - ZZS un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - atbalstu Šadurskim uzreiz nesola, norādot, ka vērtēs kandidātu, kuru prezidents oficiāli nominēs šim amatam.

Partneri arī uzskata, ka, visticamāk, prezidents nominēs šim amatam "Vienotības" politiķi, par kuru būs panākta vienošanās arī ar partijas līderiem.

Savukārt pats Šadurskis ceturtdien sacīja, ka nav oficiāli uzrunāts kandidēt uz premjera amatu.

Jau ziņots, ka Vējonis ir nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēmis rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!