Foto: Privātais arhīvs

"Nevienai neiesaku to darīt, tas ir drausmīgi sāpīgi. Un arī dārgi," teic 36 gadus vecā Dace, lūgta atbildēt, kāpēc viņa palielina lūpas. Tomēr viņa pati šīs mokas izcieš regulāri. Kālab? Tās, protams, ir pašapziņas problēmas, un Dace saka, ka arī sabiedrības spiediens. Viņas mīļotais cilvēks "Instagram" seko tikai "tjūnētām" skaistulēm. Tas Daci dzen kompleksos par savu ārieni, lai gan ikviens pateiks, ka viņa ir tiešām glīta sieviete.

"Mēs esam pieķērušas mūsu vīriešus, "Instagram" "laikojot" visas tās sievietes, kurām lūpas palielinātas līdz degunam, silikoni krīt ārā no krūštura un mati pieaudzēti līdz dibenam. Nopietnas attiecības un ģimene gan viņiem ir ar mums, normālām sievietēm. Kad vaicājām savējiem, kāpēc tad skatās, atbilde visiem viena: viņi nevar pateikt, kāpēc skatās un "laiko" šīs sievietes," – tā Dace.

Greizsirdība uz skaistulēm kļuvusi par nopietnu problēmu Daces ģimenē. Uzzinot, ka mīļotais seko mākslīgajam skaistumam, viņa palūdza puisi "atsekot" visām šīm "cacām", taču pašai labāk no tā nekļuva. Un tik tiešām – "Instagram" un citi kanāli veicina sieviešu pieņēmumus par to, kā jāizskatās labai dzīvei. Mākslīgi uzlabotas sievietes simbolizē veiksmi, veselību, attiecības, naudu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!