Foto: Shutterstock

Katānijas starptautiskā lidosta, kas atrodas netālu no vairākiem tūristu iecienītiem objektiem Sicīlijas austrumos, ugunsgrēka dēļ ir slēgta līdz trešdienai, ziņo "Reuters".

Vinčenco Bellīni starptautiskā lidosta ziņo, ka ugunsgrēks izcēlās svētdien vēlu vakarā. Glābējiem ugunsgrēku izdevās ierobežot 90 minūtes pēc izsaukuma, un neviens cilvēks nav cietis. Pagaidām netiek sniegta sīkāka informācija par iespējamajiem ugunsgrēka cēloņiem.

Šorīt lidosta nāca klajā ar paziņoja, ka līdz trešdienas pulksten 14 (pēc Latvijas laika pulksten 15) no lidostas netiks veikti lidojumi. Ienākošie lidojumi tiks novirzīti uz citām Sicīlijas lidostām, piemēram, Palermo un Komiso.

Komiso lidosta atrodas divu stundu brauciena attālumā no Katānijas lidostas. Savukārt Palermo atrodas četru stundu brauciena attālumā. Pagaidām nav skaidrs, vai pasažieri saņems kompensāciju vai palīdzību papildu izmaksu segšanai.

No Rīgas uz Katāniju lidojumus nodrošina lidsabiedrība "airBaltic". Lidsabiedrības pārstāvis "Delfi" informē, ka "airBaltic" pasažieri tiek apziņoti, izsūtot informāciju e-pastā un īsziņas veidā. Atcelta lidojuma dēļ pasažieriem tiks piedāvāta pilna naudas atmaksa vai datuma maiņa tajā pašā maršrutā vai uz citiem "airBaltic" lidojumiem no tuvākajām lidostām.

Nepieciešamības gadījumā pasažieriem tiks kompensēti viesnīcas izdevumi, kā arī sabiedriskais transports uz citu lidostu, ja alternatīvais lidojums būs no citas lidostas, uzsver "airBaltic" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!