Foto: LETA

Pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska (V/ETP), kuru nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klonds Junkers nominējis viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos, kabinetu varētu vadīt bijušais Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāra Olli Rēna biroja pārstāvis Taneli Lahti, apliecināja Dombrovskis.

"Lahti tiek plānots kā potenciālais kabineta vadītājs," atzina Dombrovskis, piebilstot, ka par pārējo kabineta sastāvu darbs vēl turpinās.

"Bet noteikti tajā būs arī Latvijas pārstāvji," piebilda deputāts.

Jau ziņots, ka EK nākamais prezidents Žans Klods Junkers paziņojis par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

No sešiem viceprezidentu amatiem četri tikuši bijušajiem premjeriem - Dombrovskim, Jirki Katainenam (Somija), Andrusam Ansipam (Igaunija) un Alenkai Bratušekai (Slovēnija), pārējie divi amati tikuši Kristalinai Georgijevai no Bulgārijas un Fransam Timmermansam no Nīderlandes.

Dombrovskim līdz ar EK viceprezidenta amatu uzticēta atbildība par Eiropas Savienības eiro un sociālā dialoga nozari.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Savukārt Dombrovska uzklausīšana EK viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos varētu notikt 6.oktobrī, liecina pašreizējais uzklausīšanas plāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!