Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas sniegtais finansiālais un militārais atbalsts Ukrainai palīdz aizpildīt ASV radīto robu, otrdien, 19. martā, preses konferencē, kurā piedalījās arī portāls "Delfi", paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

Tiešsaistes tikšanās laikā ministrs norādīja, ka ASV Republikāniskās partijas senatora Lindsija Greiema replikas par iespējamu Vašingtonas finansiālā atbalsta nodrošinājumu aizdevuma formā nebūt nav pārsteidzošas. Tomēr tas, ka ASV joprojām nespēj vienoties par 60 miljardu dolāru palīdzības nodrošināšanu Ukrainai, gan ir šokējoši un liek uzdot jautājumus par Vašingtonas gatavību krīzes situācijā atbalstīt citas savas sabiedrotās.

Runājot par iespējamiem draudiem citām Eiropas valstīm un sabiedroto palīdzības trūkumu, ārlietu ministrs žurnālistiem atgādināja: "Efektīvākais veids, lai novērstu situāciju, ka NATO un Centrāleiropas valstis ir spiestas ar Krievijas karaspēku cīnīties savā teritorijā, ir palīdzēt Ukrainai sakaut Krieviju mūsu teritorijā. Lai arī kāda cena ir palīdzēšanai Ukrainai, cīnoties pašiem, cena jums būs daudz augstāka."

ASV senators: Palīdzība Ukrainai jāsniedz aizdevuma veidā

Pirmdien, 18. martā, Kijivā viesojās ASV senators Lindsijs Greiems. Pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski republikānis pauda pārliecību

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!