Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas karaspēks "pārskatāmā nākotnē" varētu sākt saņemt artilērijas šāviņus, kuri ir daļa no Čehijas vadītās iniciatīvas, atsaucoties uz Ukrainas ārlietu ministra Dmitro Kulebas teikto, ziņo aģentūra "Reuters".

"Mēs šonedēļ sazināsimies ar Čehijas kolēģiem un viņi mūs iepazīstinās ar detalizētu piegādes plānu, kā tas notiks," preses konferencē norādījis Ukrainas pārstāvis.

Kuleba uzsvēris, ka Čehijas iniciatīvas šāviņu piegādes tiks dalītas un veiktas gada laikā. Pirmās piegādes "neprasīs daudzus mēnešus". Viņš piebilda, ka tiek strādāts pie tā, lai nodrošinātu finansējumu līdzīgām citām iniciatīvām.

"Čehu iniciatīva ir lieliska, tomēr nebūt nav pietiekama. Ja bez Čehijas iniciatīvas īstenosies vēl divas citas iniciatīvas, Krievijas karaspēks Ukrainā saskarsies ar daudz nopietnākām problēmām uz frontes līnijas," uzskata amatpersona.

Jau ziņots, ka Čehija uzņēmās vadību centienos iegūt vairāk munīcijas Ukrainai no trešajām valstīm ārpus ES. Čehijas prezidents Petrs Pavels pagājušajā mēnesī paziņoja, ka izdevies atrast 500 000 155 milimetru kalibra šāviņus un 300 000 122 milimetru šāviņus, kurus varētu piegādāt, ja sabiedrotie nodrošinās finansējumu.

Savukārt aizvadītajā nedēļā Pavels paziņoja, ka no sabiedrotajiem izdevies savākt pietiekami daudz finansējuma, lai iegādātos 300 000 vienības.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!