Foto: AFP/Scanpix

Rumānijas valsts prezidents Trajans Basesku Viļņas Austrumu partnerības samita laikā paudis uzskatu, ka abas rumāņu valstis - Rumānija un Moldova - ar laiku apvienosies, vēsta Bulgārijas ziņu aģentūra "Novinite.com".

"Reiz fundamentāls valsts mērķis Rumānijai bija iestāties NATO, bija arī otrs mērķis - pievienoties Eiropas Savienībai (ES). Uzskatu, ka trešajam mērķim vajadzētu būt plānam apvienoties vienā valstī ar Moldovu," minējis Basesku.

Moldovas un Rumānijas pamatiedzīvotāji ir rumāņi. Mūsdienu Moldovas teritorija līdz 1940.gadam bija iekļauta Rumānijas teritorijā.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 28. novembrī, sākas divu dienu ilgais Viļņas Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samits, kurā paredzēts novērtēt, kādā tempā sešas postpadomju valstis ir pietuvojošās integrācijai ES.

Viens no samita aktuālākajiem jautājumiem ir Ukrainas parlamenta lēmums neizpildīt ES prasību, neatbrīvojot no ieslodzījuma ekspremjeri un opozīcijas līderi Jūliju Timošenko. Šī prasība bija svarīgākā, lai ES ar Ukrainu samita laikā parakstītu asociācijas un tirdzniecības līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!