Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) ir atlikusi darbu ar Ukrainas valdību pie asociācijas līguma parakstīšanas, paziņojis ES komisārs paplašināšanās jautājumos Štefans Fīle.

Savā "Twitter" kontā Fīle ierakstījis: "Valdības un prezidenta runas un darbi attiecībā uz asociācijas līgumu arvien vairāk atšķiras. Viņu argumentiem nav nekādas saistības ar realitāti."

Jau vēstīts, ka sadarbības un tirdzniecības līguma ar ES neparakstīšana ES Austrumu partnerības samitā novembra nogalē Viļņā izraisīja plašus protestus Ukrainā. Starptautiskās politikas eksperti un daudzi ārvalstu diplomāti ir pārliecināti, ka šī Ukrainai ir izšķiroša cīņa par to, vai saistīt savu nākotni ar Eiropu un Rietumu vērtībām, vai arī palikt Krievijas ietekmes zonā, kura cer uz Kijevas dalību Kremļa iniciētajā Muitas savienībā.

Opozīcijas aktīvisti un proeiropeiski noskaņotie demonstranti sāka pulcēties Kijevas Neatkarības laukumā. Naktī uz 30. novembri milicija centās ar spēku miermīlīgo demonstrāciju izdzenāt, kas izraisīja sabiedrības sašutumu un vēl aktīvāku protestēšanu, un barikāžu celšanu pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!