Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partija pirmdien pieprasījusi pārkārtojumus valdībā, paziņojusi partijas deputāte Anna Germana.

"Mēs esam izvirzījuši prasību [Ukrainas premjerministram Mikolam] Azarovam pārveidot valdību par 90%," pēc sarunas ar premjeru žurnālistiem pavēstīja Germana. Tikšanos, kas notika aiz slēgtām durvīm, apmeklēja viss kabinets.

"Azarovs sacīja, ka šodien darīs zināmu frakcijas nostāju prezidentam un secinājumi, protams, tiks izdarīti," norādīja Germana.

Bijusī Janukoviča padomniece sacīja, ka Azarova atkāpšanās nav apspriesta.

Jau vēstīts, ka Ukrainā sākusies lielākā politiskā krīze kopš 2004.gada Oranžās revolūcijas.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES), un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas.

Cenšoties kliedēt spriedzi, Janukovičs spēris vairākus soļus pretī opozīcijai, tostarp atbrīvojis vairākus protestu laikā arestētos aktīvistus un atlaidis vairākas amatpersonas par policijas vardarbību pret demonstrantiem, tomēr opozīcija uzskata, ka ar to nepietiek un pieprasījusi Azarova atkāpšanos un pirmstermiņa parlamenta un prezidenta vēlēšanas.

Protesti Kijevā turpinās jau ceturto nedēļu, un otrdien ieplānota plaša demonstrācija, kas sakritīs ar Janukoviča vizīti Maskavā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!