Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) ir gatava Ukrainai piešķirt finanšu palīdzību 20 miljardu eiro apjomā reformu īstenošanai pēc tam, kad Kijevā būs izveidota jauna valdība, telekanāla "1+1" pārraides "TSN Tiždeņ" ēterā pavēstīja Eiropas Parlamenta (EP) ārlietu komisijas priekšsēdētājs Elmārs Broks.

"Man šķiet, ka uz galda būs 20 miljardi eiro reformu īstenošanai, un šo palīdzību varēs piešķirt nekavējoties defolta novēršanai," sacīja Broks.

Ukraiņiem nevajag baidīties, ka valsts paliks viena pret vienu ar defoltu, viņš piebilda.

ES palīdzība tiks izlietota, "lai radītu labākus ekonomiskos apstākļus ekonomiskajai nākotnei, lai sagatavotu valsti asociācijas līguma parakstīšanai ar ES", norādīja Broks.

Lielbritānijas un Vācijas ārlietu ministri ir vienojušies par atbalstu jaunajai Ukrainas valdībai un to, lai sekmētu Starptautiskā Valūtas fonda finansējuma piešķiršanu, tviterī ierakstījis britu ārlietu resora vadītājs Viljams Heigs.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs svētdien pirmajā uzrunā tautai atzina, ka valsts ekonomiskais stāvoklis ir smags.

"To, ko mums ir atstājuši Janukovičs ar Azarovu, ir pat grūti nosaukt par sabrukumu. Uz pasaules ekonomikas pacēluma fona Ukrainas ekonomika veļas bezdibenī un atrodas pirmsdefolta stāvoklī," sacīja Turčinovs.

Tuvākajā laikā Augstākajā radā tiks izveidots parlamentārais vairākums, kas savukārt izveidos jauno valdību, viņš norādīja.

"Jaunās valdības uzdevums - apturēt valsts noslīdēšanu bezdibenī, stabilizēt valūtas kursu, garantēt savlaicīgas algu, pensiju un stipendiju izmaksas, sekmēt uzņēmumu attīstību un jaunu darba vietu radīšanu," sacīja Turčinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!