Foto: AFP/Scanpix

Starp Ukrainas Bruņoto spēku karavīriem un separātistiem turpinās asiņainas cīņas. Ukrainas mediji vēsta par pozīciju apšaudi Mariupoles, Bahmutkas, Doņeckas apgabalā un citviet.

"Mūsu pozīciju kārtējās apšaudes laikā gājis bojā Ukrainas karavīrs, vēl trīs cīņu biedri ir ievainoti un nogādāti slimnīcā," ziņo Ukrainas Pretterorisma operāciju centrs.

Pēc centra datiem, saspringta situācija paliek Bahmutskas trases rajonā, vairākkārtīgi apšaudītas arī Ukrainas armijas pozīcijas Černuhino rajonā.

"Kaujinieki ar "Grad" sistēmu veic mūsu pozīciju apšaudi, kā arī pa apakšvienību atrašanās vietām, kas nodrošina noteiktu objektu atbalstu," teikts paziņojumā.

Sestdienas laikā ziņots arī par tanku uzbrukumu Majorskā, kur ievainoti trīs kareivji. Tiek norādīts, ka ar atbildes uguni Pretterorisma spēki nomāc kaujinieku ugunsspējas, liek "pārtraukt uguni un manevrēt". 

Pie Mariupoles vairākkārt ir apšaudīta vienība, kas apsargā un aizstāv pilsētu. Ukrainas karavīru pusē kritušo nav.

Savukārt separātistu ziņojumos teikts par apšaudi Doņeckas lidostas apkārtnē, kā arī Krimskas apdzīvotajā punktā. "Ukrainas pozīciju apšaudes laikā iznīcināts Nacionālās gvardes bataljona komandieris, pats bataljons nesis smagus zaudējumus cilvēku resursu un tehnikas ziņā," teikts ziņojumā. Luhanskas apgabala gubernators Genādijs Moskaļs paziņojis par vienu bojāgājušo.

Piektdien cīņu laikā bojā gājuši seši Ukrainas karavīri, bet vēl desmit guvuši dažāda veida ievainojumus.

Jau vēstīts, ka piektdien vissarežģītākā situācija Ukrainas nemierīgajos austrumos bijusi pie Luhanskas apgabala Ščastjas pilsētas, kur kaujinieki ar mīnmetējiem, tankiem un artilēriju apšaudīja Ukrainas karavīrus, kasaizsargā pilsētu un stratēģisko objektu - Luhanskas termoelektrostaciju (TES).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!