Foto: Reuters/Scanpix

Grupējuma "Islāma valsts" (IS) kaujinieki Sīrijas ziemeļaustrumos no ciemiem nolaupījuši desmitiem asīriešu kristiešus, atsaucoties uz aktīvistiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Pavisam kaujinieku reidos Tell Temiras apkārtnē nolaupīti vismaz 90 cilvēki – vīrieši, sievietes un bērni, informē Londonā bāzētā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR).

Dažiem kristiešiem izdevies paglābties un nokļūt Hasekas pilsētā, ko galvenokārt kontrolē kurdi.

Tas notiek laikā, kad Sīrijas kurdu karotāji ar ASV gaisa triecienu atbalstu turpina virzīties dziļāk iekšā IS kontrolētajās teritorijās. Pirmdien kurdu amatpersonas paziņoja, ka IS kaujinieki ir padzīti piecus kilometrus no Tell Hamisas pilsētiņas.

Kurdu tautas pretestības vienību (YPG) virzīšanos uz priekšu apstiprina arī SOHR, norādot, ka pirmdien nogalināti vismaz 12 IS kaujinieki.

Sīrijas Hasakas province ir stratēģiski svarīga cīņā pret "Islāma valsti", jo tā robežojas ar Turciju un IS kontrolētajām teritorijām Irākā. Irākas kurdu zemessardze pešmerga uzbrūk IS pozīcijām no Irākas puses.

Vēstīts, ka radikālais grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!