Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas Drošības dienesta (SBU) bezpilota lidaparāti naktī uz trešdienu veikuši triecienus divām naftas bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, anonīmi avoti tiesībsargājošajās iestādēs informējuši mediju "Kyiv Independent".

Krievijas mediji un amatpersonas ziņoja par bezpilota lidaparātu uzbrukumiem Smoļenskas apgabalā, kā arī Ļipeckas un Voroņežas apgabalos. Uzbrukumi vērsti pret enerģētikas un rūpniecības objektiem. Tāpat sociālajos tīklos sāka izplatīties kadri ar it kā degošu naftas termināli Smoļenskas apgabalā.

Avoti mediju informējuši, ka Krievijas kontrolētais uzņēmums "Rosneft" "zaudēja divas degvielas un smērvielu uzglabāšanas un sūknēšanas bāzes". Tur it kā esot glabājušies aptuveni 26 000 kubikmetru Krievijas degvielas. Amatpersonas norāda, ka cietušo neesot.

Operāciju veikuši SBU bezpilota lidaparāti, apgalvo avoti.

"SBU turpina efektīvi iznīcināt militāro infrastruktūru un loģistiku, kas nodrošina degvielu Krievijas armijai Ukrainā. Šie objekti ir un turpinās būt mūsu pilnīgi leģitīmi mērķi," komentējuši anonīmie avoti.

Ukraina ar triecieniem Krievijas enerģētikas objektiem pēdējā laikā izpelnījusies kritiku no ASV amatpersonu puses. ASV pārstāji norādījuši, ka Vašingtona neatbalsta Ukrainas veiktos uzbrukumus Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, pamatojot, ka tas varētu apdraudēt globālo enerģētikas tirgu. Prezidents Volodimirs Zelenskis gan norādījis, ka Ukrainai ir tiesības izmantot savus ieročus atbildes triecieniem Krievijas naftas rūpnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!