Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas triecieni Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām varētu būt iztraucējuši vairāk nekā 15% no to kopējās ražošanas jaudas, atsaucoties uz kādas NATO amatpersonas teikto, vēsta aģentūra "Reuters".

"Runājot par postījumiem, triecieni, visticamāk, ir kaitējuši vairāk nekā 10% no Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcu jaudas, varbūt pat vairāk nekā 15%. Atkarībā no postījumu apjoma remontdarbi varētu aizņemt diezgan daudz laika," aģentūru informēja anonīmā amatpersona.

"Aizvien mazāk šāda veida Krievijas enerģijas un kritiskās infrastruktūras ir pasargāta no iespējamiem triecieniem," norādīja pārstāvis.

Aģentūra aprēķinājusi, ka ukraiņu dronu triecienu dēļ kaitējums ir nodarīts aptuveni 14% no Krievijas naftas pārstrādes kopējās ražošanas jaudas.

Gan Krievija, gan Ukraina divus gadus ilgušajā karā ir izmantojušas bezpilota lidaparātus, lai veiktu triecienus pretinieka kritiskajai infrastruktūrai. Kijivai pēdējos mēnešos ir izdevies raidīt triecienus iespaidīgam skaitam Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcu un enerģētikas objektu. Daži triecieni veikti pat aptuveni 1000 kilometru dziļā Krievijas teritorijā, norāda medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!