Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas ministru kabinets pirmdien nolēmis veidot jaunu valdības struktūru, kas kārtos valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), paziņojusi Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona preses pārstāve.

"Premjerministrs ierosināja un kabinets atbalstīja jaunas struktūras izveidošanu", lai risinātu jautājumus, kas prasīs atbildes, un sniegtu padomus jaunajam premjerministram, norādīja Kamerona preses pārstāve.

Viņa arī brīdināja Skotiju nedomāt par jaunu neatkarības referendumu. "Iemesli, lai Skotija atrastos Lielbritānijā, pašreiz ir tikpat spēcīgi, cik bija pirms 18 mēnešiem," paziņoja Kamerona preses pārstāve.

2014. gada septembrī Skotijā 55% referenduma dalībnieki nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā. Pēc pagājušās nedēļas referenduma Lielbritānijā, kurā vairākums dalībnieku nobalsoja par izstāšanos no ES izskan aicinājumi Skotijā rīkot jaunu neatkarības referendumu.

Komentējot rasistiskos incidentus, kas Lielbritānijā notikuši pēc "Brexit" referenduma, Kamerona preses pārstāve paziņoja, ka valdība necietīs nekādu netoleranci. "Jāpasaka pilnīgi skaidri, ka šī valdība necietīs neiecietību (..), imigrantu iebiedēšanu," viņa uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!