Foto: AFP/Scanpix

Nepilni 200 tūkstoši musulmaņu Maskavā un tās piepilsētās pirmdien atzīmēja pravietim Muhamedam veltītos Upurēšanas svētkus jeb "Eid al-Adha". Viņus lielajā notikumā sveica arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins un apsargāja ap 4000 policistu, ziņo "RT".

Kopumā Maskavā svētkus atzīmēja 180 000 musulmaņu, paziņojusi Krievijas Muftiju padome. No tiem ap 95 000 piedalījās pasākumos Maskavas Katedrāles mošejā, kas ir viena no lielākajām Eiropā. Savukārt lielmuftija Ravila Gainutdina vadītajā lūgšanā klāt bijuši ap 10 000 dievlūdzēju, ziņo drošības iestādes. Kopumā svētkos svinētājus Maskavā pulcējušas 38 mošejas un lūgšanu nami.

Savus sveicienus Krievijas musulmaņiem Upurēšanas svētkos sūtījis arī Putins. "Gadu simtiem šie svētki ir spēlējuši lielu lomu musulmaņu sabiedrībā, tie saved kopā cilvēkus, māca tiem respektēt un rūpēties par vēsturi, paražām un priekšteču priekšrakstiem," viņš paudis.

Islāma lielākie svētki, kā vēsta to nosaukums, ietver obligātu dzīvnieku nogalināšanu. Iepriekš izvēlētas 14 vietas galvaspilsētas priekšpilsētās, kur sarīkotas rituālās dzīvnieku nogalināšanas, lai ar tām nesatrauktu iedzīvotājus, kuri nav musulmaņi, raksta "RT".

Upurēšanas svētki iezīmē hadža jeb ikgadējā svētceļojumu laika beigas. Šogad islāmticīgo svētāko vietu Meku apmeklējuši aptuveni 16 200 Krievijas musulmaņu, norādījis Gainutdins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!