Foto: Reuters/Scanpix

Londonas terorakta sarīkotājs 52 gadus vecais Halids Masūds darbojies viens, kā arī nav informācijas par to, ka viņš plānojis pastrādāt vēl kādus uzbrukumus, atsaucoties uz policijas sacīto, svētdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka uzbrukumu pastrādājis 52 gadus vecais Halids Masūds. Tagad policija atklājusi, ka viņa vārds iepriekš bijis Adrians Rasels Ažao un viņš izmantojis vairākus pseidonīmus.

"Pastāv iespēja, ka mēs nekad neuzzināsim to, kāpēc viņš to izdarīja," sacīja likumsargu pārstāvis Neils Basu.

"Mēs joprojām uzskatām, ka Masūds darbojās viens. Tāpat mūsu rīcībā pašlaik nav informācijas vai izlūkdatu, kas liecinātu par to, ka viņš arī turpmāk būtu plānojis veikt uzbrukumu," apgalvoja policijas pārstāvis.

"Lai arī viņš darbojās un plānoja visu viens pats, mums tāpat ir pilnībā nepieciešams noskaidrot, kāpēc viņš to izdarīja," uzsvēra policijas pārstāvis. "Mums ir jāsniedz atbildes cietušajiem, kā arī bojā gājušo cilvēku ģimenēm," skaidroja policija.

"Mums ir jāizprot, vai viņš patiešām darbojās viens pats, jo bija iespaidojies no starptautiskā terorisma, kā arī tas, vai viņu nepamudināja to darīt kāds cits," norādīja Basu.

Tāpat ziņots, ka Anglijas dienvidaustrumos Kentā dzimušā Masūda vārds uzbrukuma brīdī nefigurēja nevienā aktīvā lietā, tomēr pirms tam vīrietis bijis policijas uzmanības lokā ar dažādiem pārkāpumiem. Pēc policijas teiktā, savulaik viņam izvirzītas apsūdzības smagu miesas bojājumu izdarīšanā, šaujamieroča nelegālā nēsāšanā un sabiedriskās kārtības traucēšanā. Pirmais viņa pārkāpums fiksēts 1983. gadā, bet pēdējo reizi policijas redzeslokā viņš bijis 2003. gadā.

Masūds dzīvojis Rietummidlendā. Šajā grāfistē ietilpst arī Birmingema, kur policija ceturtdien veica vairākas kratīšanas un arestus.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot četrus un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh", tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!