Foto: AP/Scanpix

Steisija Martina pagājušajā nedēļā pirmo reizi viesojās Londonā, kā arī ceļojuma laikā uzņēmusi vairākas bildes, bet starp tām arī ir viena īpaša fotogrāfija ar policistu, kurš gāja bojā Londonas teroraktā, informē CNN.

Martina bija ieradusies no Floridas, lai Londonā apciemotu savu dēlu. Tā kā viņa Londonā bijusi pirmo reizi, viņas dēls izrādījis pilsētu, kā arī parlamenta ēku, kur arī tapusi fotogrāfija ar policistu.

Viņa pie Lielbritānijas parlamenta ēkas goda sardzes policistam lūgusi atļauju iemūžināt kopbildi, kas, kā izrādās, ir pēdējā fotogrāfija, jo pēc aptuveni 45 minūtēm policists gāja bojā teroraktā, vēsta ārvalstu mediji.

"Es jautāju, vai varu uzņemt fotogrāfiju ar viņu. Viņš man neatteica," sacīja Martina. "Viņš arī norādīja, ka šis lūgums izskanot diezgan bieži," apgalvoja sieviete.

Laikā, kad notika terorakts, viņa ar dēlu ieturējusi pusdienu maltīti, tāpēc arī neredzēja uzbrukumu. Kad abi pēc pusdienām bija nonākuši viesnīcā, viņa skatījās ziņas par notikušo teroraktu, kā arī iedomājās, vai policists ir drošībā.

"Kad ziņās ieraudzījām viņa fotogrāfiju, mēs sapratām, ka tas ir tas pats policists Palmers," sacīja Martina. Viņa uzsvēra, ka vēlas šo fotogrāfiju nodot bojā gājušā policista ģimenei.

"Es vēlos, lai cilvēki zina, ka viņš bija jauks cilvēks, kā arī apzinātos to, cik gan cilvēka dzīvība var būt trausla," sacīja sieviete.

Jau ziņots, ka uzbrukumu pastrādājis 52 gadus vecais Halids Masūds. Tagad policija atklājusi, ka viņa vārds iepriekš bijis Adrians Rasels Ažao un viņš izmantojis vairākus pseidonīmus.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot četrus un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh", tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!