Trešdien Temzas upē iekritušo sievieti, kura trieciena rezultātā nokrita no Vestminsteras tilta, terorakta dienā bija grasījies bildināt viņas draugs, piektdien informē britu raidsabiedrība BBC.

29 gadus vecā rumāņu tūriste Andrea Kristea Londonā bija kopā ar savu draugu Andreju Burnazu, lai kopā nosvinētu viņa dzimšanas dienu, norāda medijs.

Sieviete terorakta laikā nokrita no Vestminsteras tilta, bet pēc tam operatīvo dienestu pārstāvji viņu izvilka no upes un nogādāja mediķu aprūpē.

Viņa joprojām atrodas bezsamaņas stāvoklī vienā no Londonas slimnīcām, atzīmējis Rumānijas vēstnieks. Viņš sievietes stāvokli raksturojis kā pietiekami stabilu.

"Tas ir brīnums, ka viņa izdzīvoja," piektdien intervijā BBC sacīja vēstnieks. "Varētu pat teikt, ka viņa tika iesviesta Temzas upē".

Vēstnieks uzskata, ka mašīna sākotnēji notriekusi Andreju, bet pēc tam skārusi sievieti, kura trieciena laikā nokrita no tilta. "Tas bija diezgan dramatisks brīdis," uzsvēra vēstnieks. "Mēs ceram, ka viņa atveseļosies. Jau tas vien, ka viņa izdzīvoja, pierāda to, cik Andrea ir stipra," sacīja Rumānijas vēstnieks.

Medijs atzīmē, ka joprojām nav īsti skaidrs, vai sieviete pati ielēca upē, kā arī tas, vai tas tomēr notika trieciena rezultātā.

Sievietei konstatēts asins receklis smadzenēs, bet viņas draugam salauzta kāja, informē BBC.

Jau ziņots, ka uzbrukumu pastrādājis 52 gadus vecais Halids Masūds. Tagad policija atklājusi, ka viņa vārds iepriekš bijis Adrians Rasels Ažao un viņš izmantojis vairākus pseidonīmus.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot četrus un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh", tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!